19 destinatii de vizitat. Lista celor de la National Geographic Traveler, include un oras din Romania!

19 destinatii de vizitat. Lista celor de la National Geographic Traveler, include un oras din Romania!

Magnificul oras Sibiu a fost inclus pe lista a 19 destinatii pe care turistii sa le includa in calatoriile lor. ,,Lista cool’’ a fost elaborata de catre prestigiosii National Geographic Traveler (Regatul Unit). In acest top, primul loc il ocupa orasul Setouchi din Japonia – tara gazda pentru Cupa Mondiala de Rugby din 2019. Taramurile inghetate ale Antarcticii fascineaza, astfel incat aceasta ocupa locul al doilea, iar pe locul al treilea se afla Pittsburgh.

Revenind la numarul 19, aici descoperim ca locul este ocupat de catre Sibiu. Britanicii sunt incurajati sa viziteze acest frumos oras din Transilvania pentru gustoasele preparate culinare, amintind ca face parte din regiunea europeana a gastronomiei. Un alt motiv, mentionat de catre jurnalistii de la National Geographic, este cultura locului, ei amintesc de faptul ca in anul 2007, orasul a primit titlul de ‘’Capitala Culturala Europeana’’.

‘’Pe tot parcursul anului va exista un program de festivaluri şi evenimente culinare, piete si tururi specializate, concentrandu-se asupra diversitatii felurilor de mancare din Transilvania. Cu toate acestea, Sibiul merita vizitat in sine; un frumos oras conservat cu pereti de 800 de ani, este plin de benzi de bobinat, patrate si biserici mari, precum si magnificul Muzeu National Brukenthal, care a fost deschis in 1817. Wizz Air ofera acces usor cu zboruri directe spre Sibiu de la Luton.’’a scris National Geographic Traveler despre Sibiu.

Lista destinatiilor cool, potrivit britanicilor:

Setouchi

Antarctica

Pittsburgh

Corsica

Cambodgia

San Miguel de Allende

West Yorkshire

Hong Kong

Zimbabwe

Guyana

Oslo

Eritrea

KwaZulu-Natal

Bhutan

Dundee

Uganda

Matera

Indonezia

Sibiu

viewscnt

Din aceeași categorie