4 excursii incredibile pe care sa le faci din Sorrento

4 excursii incredibile pe care sa le faci din Sorrento

Sorrento, situat in Golful Napoli nu este doar frumos, ci este bine pozitionat, e ca o poarta pentru explorarea intregii regiuni. Golful Napoli si Peninsula Amalfi, care formeaza tarmul sudic, sunt aliniate cu unele dintre cele mai cunoscute atractii turistice ale Italiei. Unele dintre cele mai populare lucruri de facut aici este sa va urcati intr-o barca si sa calatoriti catre Napoli, pe insula Capri sau pe Coasta Amalfi. Trenul Circumvesuviana va duce in Pompei, Torre del Greco, Napoli, Seiano, iar de aici luati un autobuz care sa va duca spre Vezuviu, vulcanul care a distrus orasele antice Herculaneum si Pompei.

Pompei

Descoperit dupa ce a stat timp de secole intr-un strat gros de cenusa vulcanica solidificata, care a cuprins orasul in anul 79 d.Hr., Pompei ofera o privire uimitoare asupra vietii in vremurile romane antice. Puteti sa pasiti pe vechile strazi, sa va uitati la ruinele caselor, templelor, teatrelor asa cum au fost ele in acea zi, iesite la lumina dupa excavari indelungi.

Cateva dintre case au in continuare vestigii de perete, fresce si mozaicuri, iar statuarul inca mpodobeste gradinile. Explorati orasul antic alaturi de un ghid care va va povesti istoria locului cu lux de amanunte.

Capri

Feribotul se intoarce in mod regulat din portul din Sorrento, prin Golful Napoli, pana la insula romantica Capri, sau puteti face un tur de o zi. De la Marina Grande, unde ambarcatiunile ancoreaza in Capri, puteti face rezervari pentru o barca la Blue Grotto, o pestera marina, cea mai cunoscuta atractie turistica a insulei. Sau putei merge cu funicularul îni orasul principal. Aici si portul mai mic al Marina Piccola sunt locurile in care puteti zari numeroase celebritati.

Pentru privelistile inalte ale statiilor de mare din Faraglioni, urcati pe starzile de langa Marina Piccola, ca sa ajungeti la manastirea San Giacomo, cu minunatele sale gradini. Un autobuz va va duce mai sus, pana la cel mai de sus oras din Anacapri, unde gradinile de la Villa San Michele vad privelisti ale marii si celelalte parti ale insulei. Din Sorrento pana in Capri veti face aproximativ 8 ore, cu barca, iar capitanul va va purta catre pesterile, grotele si stancile din Faraglioni. Vara opririle sunt pentru inot si snorkeling la Marciano sau Mitigliano si un timp liber de 3 ore in care sa va bucurati de asa atmosfera.

Vezuviu

Vulcanul care a cuprins orasele Pompei si Herculaneum formeaza un fundal dramatic pentru Golful Napoli, o fotografie preferata pentru turisti in Sorrento. Puteti sa va apropiati de Vezuviu luand un autobuz din oricare dintre cele doua orase romane excavate sau conducand la Parcul National Vezuviu, la aproximativ 1000 de metri altitudine si la aproximativ 200 de metri de varf. De acolo, puteti urca pe margine si puteti privi in crater. Puteti sa va plimbati de jur imprejur pentru privelisti ale orasului Napoli, golfului si peninsulei Amalfi. Vulcanul este inca oarecum activ, desi ultima eruptie majora a fost in anul 1944.

Coasta Amalfi – o plimbare cu masina

Cu o lungime de 48 de kilometri, Coasta Amalfi este una dintre cele mai frumoase linii de coasta ale Europei. Ai putea petrece cu usurinta o zi sau mai mult bucurandu-te de peisajele si oraşele mici care se agata de pantele sale abrupte. Marea Tireniana vine si ea sa completeze cu albastrul sau infinit. Drumul urmeaza linia staacoasa cu numeroase curbe, in timp ce coboara si urca vertiginous ca intr-un carusel.

Nu uitati sa faceti cate o oprire in orasele de coasta, savurati o cafea, mancati un tiramisu si savurati la dolce vita din vacanta italiana. De altfel, o idee buna este sis a va inscrieti intr-un tur turistic, cu oprire in cele mai frumoase orase de pe coasta, Positano, Amalfi si Ravello. Si cu o astfel de alegere veti avea o multime de timp in fiecare pentru a explora stradutele inguste, sa faceti cumparaturi sau sa faceti fotografii.

viewscnt

Din aceeași categorie