4 excursii obligatorii pe care sa le faci daca vizitezi Taipei

4 excursii obligatorii pe care sa le faci daca vizitezi Taipei

Pozitionata intre Marea Filipinelor si Marea Chinei de Sud, Insula Taiwan poate fi o destinatie exotica atipica, dar care sa starneasca cele mai mari curiozitati turistice. Masinile de gunoi pun muzica la fel ca cele pentru inghetata, aici exista casele UFO abandonate, fata de restul Chinei, comunitatile LGBT au libera exprimare, iar mancarea stradala, la fel de ciudata, aromata nu e pentru oricine.

Taipei este un amestec de culturi chinezesti, japoneze, sud-est-asiatice si americane. In multe privinte, acest oras vechi de 300 de ani este ca un muzeu viu. Templele taoiste poarta rugaciunile in vazduh, comorile Muzeului National al Palatului dateaza de 5000 de ani, zgarie norii ocupa spatiul cel mai modern, iar vechiul oras, cu strazile sale inguste si mii de felinare evoca o lume aproape disparuta.

Asadar, daca ati programat o astfel de vacanta, incercati sa explorati si drumurile din afara orasului Taipei, peisajul va va surprinde:

Thousand Island Lake

Lacul Thousand Island este o destinatie la fel de unica si atractiva de vizitat. Este o priveliste glorioasa ce aminteste de un fiord norvegian, iar zona inconjuratoare gazduieşte numeroase plantatii de ceai care pot fi vizitate in acelasi timp pentru un gust de cultura si o bautură racoritoare. Frumusetea lacului Shiding Thousand Island este expusa lumii prin publicatiile lumii sau prin documentare. Nenumarai amatori ai camerei capteazăa aceasta imagine ireala.

Wulai

Wulai se gaseste in muntii din apropiere de Taipei si ofera o privire fascinanta asupra culturii indigene din Taiwan, multe dintre acestea din urma fiind, din nefericire, stramutate de colonizatori si chinezii continentali.

Wulai gazduieste inca vechi localnici ai Taiwan-ului si este un loc minunat pentru a afla mai multe despre istoria sa. Turistii in cautarea suvenirurilor vor gasi aici numeroase magazine si restaurante, in timp ce multi vizitatori calatoresc aici din oras pentru a se bucura de climat si izvoarele termale.

Beitou Hot Springs

Izvoarele fierbinti din Beitou se afla in suburbiile orasului Taipei, iar cei interesati isi pot rezerva o zi intreaga pentru o excursie departe de aglomeratie. Izvoarele sunt destul de aproape pentru a fi accesibile prin sistemul de transport public al orasului, situate la periferie. Aceasta este o oaza verde in limitele urbane, avand de ales din numeroasele case de scaldat care canalizeaza apa din izvoarele naturale calde. Cel mai bun de vizitat este Casa de baie Millenium, unde exista mai multe bazine de not îni aer liber.

Valea termala trebuie de asemenea explorata pentru explozia sa de verde si ape calde.

Lukang

Lukang a fost mult timp un important centru comercial pe coasta de vest a Taiwanului.Cu priveliste spre Stramtoarea Strategica a Taiwanului, continentul nu este niciodata prea departe si, prin istoria sa, a vazut multi colonizatori si puteri comerciale care au aterizat in portul sau natural.

Desi nu este la fel de importanta cum a fost, este un mic oras minunat pentru o vizita, pentru a experimenta multitudinea de influenţte multiculturale care, de-a lungul anilor, au format atat acest oras cat si Taiwanul.

viewscnt

Din aceeași categorie