5 atractii turistice in Porto. Unul dintre cele mai frumoase orase ale Portugaliei

5 atractii turistice in Porto. Unul dintre cele mai frumoase orase ale Portugaliei

Porto este unul dintre cele mai frumoase orase ale Portugaliei, iar perioada aceasta a anului este nemaipomenita pentru a rezerva un sejur pe malurile raului Douro. Este taramul licoriii lui Bacchus, al caselor colorate si al barcilor rabelo. Fie ca petreceti doar un weekend sau mai mult timp, cu siguranta, va veti indragosti de acest mic oras fermecator.

Gradina Virtudes

Neaparat sa vizitati Gradina Virtudes, pe langa racoarea si gura de oxygen oferite vizitatorilor sa, tot aici se afla si cel mai mare Ginko Biloba din Portugalia. Asadar, copacul ce se inalta la aproape 35 de metri merita o fotografie. In plus, daca ajungeti in Porto pe timpul verii, cu siguranta va veti dori o pauza de la oras. De altfel, localnicii se aduna des in acest spatiu, in timpul liber, asta si datorita uneia dintre cele mai frumoase privelisti ale raului Douro.

Muzeul Sandeman-pivnita

Nu, exclus sa plecati din Porto, chiar daca ati gustat din licoarea lui Bacchus prin oras, fara sa vizitati pivnita Sandeman. Este ca si cum ati ajunge la Paris, dar nu vizitati Turnul Eiffel!

Azi muzeu, Sandeman spune povestea acestui brand recunoscut in lume, vinul de Porto. Cladirea, 100% realizata din granit, a fost realizata in 1797 si an de an reuseste sa atraga peste 150 de mii de vizitatori. Cu secole de istorie si traditie in arta vinului, in interiorul cladirii veti putea admira fotografii, obiecte din ceramic, sticle antice, butoaie si cateva picture. Credem ca este important sa ai in vedere intregul ansamblu al locurile de vizitat oriunde ai merge!

Pérola do Bolhão

Porto nu si-a pierdut farmecul oraselor mici de odinioara, inca pastreaza adrese, strazi, cartiere cu o poveste. Asa este Pérola do Bolhão, un magazin alimentar fondat in anul 1917 si care si in prezent isi vinde produsele. Daca la deschidere magazinul era dedicate vanzarii de mirodenii, ceaiuri si cafea, azi din oferta nu lipsesc fructele confiate, vinul de Porto, branza Serra da Estrell si carnatii.

Nu va rezumati doar la interior, de asemenea fatada cladirii, construita in stil Art Nouveau, merita explorata cu privirea.

Muzeul National Soares dos Reis

Stiati ca Muzeul National Soares dos Reis este primul muzeu public al Portugaliei, Chiara daca la vremea inaugurarii avea cu totul alt nume si o alta adresa?

Iubitorii de arta se vor simti in largul lor, muzeul gazduieste o vasta colectie de picture din secolele XVI si XX, bijuterii, obiecte din ceramic, textile, sculpture,etc. Peretii muzeului sunt capitonati cu lucrari ale marilor artisti portughezi precum Aurelia de Souza, Henrique Pousão, Silva Porto sau António Carneiro.

Plimbati-va in Ribeira lui Douro

Este una dintre cele mai vechi zone ale orasului si una dintre cele mai frumoase, de asemenea. Peisajul si barcile rabelo ( barca traditional portugheza pentru transportul oamenilor si a marfurilor) care traverseaza raul Douro fac distractia atat a turistilor, cat si a localnicilor. Lasati-va purtati pe strazile inguste din Porto, pline de urcusuri si coborasuri, case pline de culoare. Incarcati telefonul si camera foto sau video la 100% deoarece va fi aproape imposibil sa nu inregistrati tot.

viewscnt

Din aceeași categorie