5 beneficii pe care trebuie sa le stii despre mierea de Manuka

5 beneficii pe care trebuie sa le stii despre mierea de Manuka

In fiecare zi suntem bombardati cu zeci de informatii despre cele mai noi super-alimente pe care trebuie sa le consumam: seminte de in, turmeric, fructe goji, aloe-vera s.a.m.d. Cu toate acestea, tot timpul apare cate ceva nou, chiar daca noi europenii nu le-am consumat din copilarie.

Mierea de Manuka este inscrisa si ea pe lista super-alimentelor bogate in minerale si vitamine, un tip de miere, se pare, net superior mierii cu care am crescut la bunici. Manuka este un soi special produs in Noua Zeelanda si in cateva parti ale Australiei. In Romania, mierea de Manuka poate fi gasite pe site-urile cu produse naturiste si in magazinele tip plafar, chiar si in unele supermarket-uri.

Ce este mierea Manuka?

Pentru a intelege beneficiile mierii de Manuka trebuie sa intelegeti de ce este ea atat de speciala si de ce poate avea o utilizare larga. Aceasta miere de culoare inchisa este obtinuta de la albinele care culeg nectarul arborelui Manuka - Leptospermum scoparium, originar din Noua Zeelanda. Din acest nectar se prepara o miere de un portocaliu opac si cu un gust usor caramelizat ca de eucalipt.

Ce o face un bun ‘’medicament’’? Factorul MGO™, adica Metilglioxal, un compus care ii ofera putere antibacteriana, iar mierea de Manuka contine cea mai mare concentratie. Acestor factor unic intalnit la acest tip de miere poate fi cuprins intre MGO™ 100+ si MGO™550+, care poate fi utilizat in functie de gravitatea problemei medicale.

Un alt component ce ii ofera calitati terapeutice este peroxidul de oxigen, care transforma mierea Manuka intr-un antibiotic natural.

Asadar, iata care sunt cele mai importante 5 beneficii pe care trebuie sa le stiti despre mierea de Manuka:

Antibacterian

In ultimii ani, s-au realizat diferite cercetari medicale care au demostrat capacitatea mierii de Manuka de a distruge numeroase tipuri de bacterii, inclusiv stafilococul auriu responsabil pentru multe infectii. Cu o lingurita pe zi veti tine departe acneea, foliculitele, furuncule, infectiile tractului respirator, artritele, etc.

De asemenea, mierea de Mnauka este eficace in distrugerea E.coli, Streptococcus faecalis sau Helicobacter Pylori. Potrivit studiilor si marturiilor celor care au consumat acest produs eficienta este si de 50 de ori mai mare decat a antibioticelor clasice.

Imbunatateste sanatatea orala

Pentru ca are un spectru larg antimicrobian, mierea de manuka este folosita si pentru sanatatea orala. Mai exact, aceasta pastreaza gingiile sanatoase si nu permite aderarii palcii bacteriene. Pastilele pentru respiratie cu miere de Manuka, pasta de dinti care contine acest super-aliment poate reduce tartrul si cu pana la 35% si ameliora gingivitele.

Antiinflamator

Mierea Manuka tine inflamatiile departe d eorganismul uman, de la banale inflamatii ale gatului, migrene, raceli. Studiile recente au aratat cum mierea de Manuka calmeaza rinita, poate vindeca pneumonii, sinuzite, tusea cronica si regenereaza intreg organismul.

Este important sa cititi cu atentie eticheta acestui produs, pentru a stii ca ati luat miere Manuka 100%. In plus, cereti o parere avizata legata de factorul MGO™, asta deoarece luati o miere cu MGO maxim pentru o simpla durere in gat, nu va mai avea efect in alte problem mai grave.

Cicatrizant si antioxidant

Mierea de Manuka poate fi eficienta in scurtarea timpului de vindecare al ranilor si arsurilor, fiind un bun antiinfectios. Daca alegeti tratamentul acasa, puteti folosi mierea de Manuka in tratarea ranilor superficiale, nu deschise, a eczemelor si infectiilor fungice. Fiind un antibacterian, antiseptic si antiinflamator, mierea de Manuka rezolva si cele mai dificile probleme ale tenului. Nu exista studii clinica, insa exista marturiile celor care folosesc zilnic acest super-aliment. Aceasta miere calmeaza roseate, previne dezvoltarea bacteriilor, curate porii infectati, hidrateaza pielea, accelereaza vindecarea. Folosita cu regularitate, mierea de Manuka are proprietati antioxidante, repara tenul uscat, regenereaza pielea si reda fermitate si elasticitate.

Intareste sistemul imunitar

Mierea din Manuka activeaza anumite celule imune, eficace in sezonul gripelor, asta datorita efectelor antivirale, la fel ca un vaccine, doar ca din lingurita. Fie ca va confruntati cu astenia de primavara, oboseala cronica, bronsite, viroze, sinuzite, mierea de Manuka poate fi un aliat in ameliorarea starilor de rau.

viewscnt

Din aceeași categorie