5 insule incredibile in Croatia. Cum arata vacanta ideala

5 insule incredibile in Croatia. Cum arata vacanta ideala

Pe coasta Croatiei incep marile aventuri, are aproape 2000 de mile pe tarmul Marii Adriatice si detine 1200 de insule. Un astfel de loc atrage turistii cu insule cu roci, valuri bune pentru surferi, plaje celebre, insule apropiate de Italia, sate cu traditii de pescuit, insule nelocuite sau insule cu podgorii. Daca cautati o destinatie europeana pentru o vacanta, relativ aproape de Romania, insule ca Hvar, Brač, Korčula, Dugi Otuk sau Vis sunt recomandate de catre specialistii in turism.

Brač

Croatia merita mai mult de 6 zile, un tur al mai multor insule si orase apropiate poate sa va ofera imaginea de ansamblu a ceea ce inseamna aceasta tara. Asa este si Brač, care poate fi salutat dupa o scurta calatorie cu feribotul din Split. Datele geografice arata ca aceasta este cea mai mare insula din Dalmatia centrala, numara aproximativ 14.000 de persoane, detine Aeroportul Bol si cel mai inalt munte de la Adriatica.

Insula Brač este cunoscuta pentru productia de ulei de masline, pentru istoria sa inca din neolitic si piatra naturala alba pe care si-o doreste orice constructor.

Brač este locul in care sa va relaxati, iar statiunea Bol merita neaparat vazuta. Una dintre cele mai frumoase plaje din Croatia, cu nisip, da, nu exista doar roci, este Zlatni Rat.

Dugi Otok

In cautarea spiritului de aventura? Dugi Otok este destinatia in care trebuie sa ajungeti. In traducere, Insula Lunga, Dugi Otok masoara 45 de kilometri lungime cu o latime cuprinsa intre 1 si 4 kilometri. Asta da insula, declarata cea mai mare din Dalmatia de Nord. De ce e potrivita pentru aventurieri? Fiindca peisajul este caracterizat de stanci abrubte potrivite pentru alpinism, drumetii si ciclism. O parte din insula este declarata parc national si are o splendida fasie de nisip, cunoscuta drept Sakuran. Golful Telascica este, de asemenea, impresionant, iar pe plajele sale puteti ajunge doar dupa o plimbare cu barca pe Marea Adriatica, de pe continent.

Korčula

Insula, a doua cea mai populata cel mai populat din regiunea Adriaticii este un mix interesant de catune izolate, plantatii de vita de vie, paduri si sate de pescari. Totul impletit cu apele albastre ale Adriaticii, formatiunile stancoase si putinele plaje cu nisip, dar existente. Insula renumita penru vinul sau de culoare alba a fost stapanita initial de greci care o numeau Korkyra. In zilele noastre aceasta insula primeste si numele de ‘’Micul Dubrovnik’’, datorita zidurilor sale medieval.

Hvar

Hvar este, cu siguranta, una dintre cele mai cunoscute destinatii din Croatia. Desigur, turistii care detin ambarcatiuni posibil sa fi petrecut verile pe tarmurile insorite ale Marii Adriatice. Insa, in ciuda reputatiei ca destinatiei de lux, insula ofera mult mai mult. Centrul orasului ce poarta acelasi nume, cultura locului, patrimoniul bogat si orasele ca Stari Grad sunt cateva dintre atractiile de neratat. E destul loc pentru toata lumea si pentru toate bugetele, pe una dintre cele mai mari insule croate. Nici primavara nu este tocmai un anotimp neindicat pentru o vacanta aici, in Insula Hvar soarele sta pe cer 2724 de ore.

Vis

Asa cum sugereaza numele, este un Vis sa petreceti vacanta cu familia, cu prietenii pe acest taram magic al Croatiei. Insula adaposteste unele dintre cele mai frumoase atractii, Pestera Albastra fiind una dintre ele. Daca va doriti un loc linistit, departe de priviri indiscrete, Plaja Stiniva este locul pe care sa il alegeti fara sa stati pe ganduri. Vis este cea mai indepartata insula de uscat si putini stiu ca intre anii 1950-1989, a fost baza militara. Astfel, incat a reusit sa isi pastreze farmecul salbatic si neatins de constructiile mii ale oamenilor. Vizitati orasul vechi Vis si Komiža. De altfel, Insula Vis ascunde numeroase golfuri si plaje cu pietre sau lagune. Acest loc de lume poate fi cu siguranta numita Raiul pe Pamant!

viewscnt

Din aceeași categorie