5 locuri in care sa te opresti in Düsseldorf, un oras cu personalitate!

5 locuri in care sa te opresti in Düsseldorf, un oras cu personalitate!

Nu stim cati dintre voi cunosc in amanunt Düsseldorf, acest oras al contrastelor. Spunem asta fiindca are o bogata istorie medievala, o scena culturala activa si o viata de noapte electrizanta. Este unul dintre acele orase ce interesante care captiveaza calatorul cu fiecare coltisor al sau. Metropola de pe malul Rinului pare ca are cate un pic din toate, poate de asta este si vizitata annual de 4 milioane de turisti. Daca v-ati hotarat la un city break in acest oras, va invitam sa aflati

Priviti orasul in 360° din Rheinturm

Turnul Rinului este inclus in turul obligatoriu al acestei magnific oras. Cu cei 218 metri este cea mai inalta cladire a orasului, dar sic el mai mare ceas digital din lume. O vizita in turn, aceasta este atractia numarul 1 in Düsseldorf de care nu trebuie sa va private. Puntea de observare va va permite s afaceti cele mai reusite fotografii. De altfel, in turn a fost amenajat si un restaurant denumit Gunnewig care isi incanta clientii cu cele mai bune retete.

Luati la pas Orasul Vechi

Orasul Vechi este si el nelipsit din drumurile turistilor prin Düsseldorf. La fel ca si Praga, acest oras a renascut din propria-i cenusa dupa Al Doilea Razboi Mondial. Oamenii au pus umar de la umar si au reconstruit orasul, intocmai ca planurile scrise in zidurile fundatiilor. Fiecare cladire de aici urmeaza in detaliu arhitectura veche si este un mod placut de a simti un pic din atmosfera de atunci.

Altstadt – centrul distractiei

In fiecare weekend, Orasul Vechi se transforma in asa numitul ‘’cel mai lung bar din lume’’. Pe aproximativ 1 kilometru veti regasi peste 300 de baruri, cafenele si cluburi. Asta da loc pentru petrecareti, locul in care isis dau intalnire studentii, prietenii si toti aceia care isi doresc sa se distreze fara limita. Berea este un produs local apreciat in lume, altbier, fiind reteta traditionala de nelipsit de pe mesele nemtilor.

Neue Zollhof – partea moderna

In ultimul deceniu, au aparut tot mai multe cladiri moderne, la fel ca in oricare alt oras european. In Düsseldorf acest lucru este clar evidentiat in portul orasului, unul dintre cele mai interesante locuri de vazut in acest oras german. Ce aveti de admirat aici? Cladirile ce poarta semnatura arhitectului canadian Frank Gehry (omul din spatele Guggenheimului din Bilbao, Spania), ale caror siluete geometrice se oglindesc in rau.

Explorati cartierul Kaiserswerth

Fiind unul dintre cele mai vechi locuri de vizitat in Düsseldorf, exista numeroase lucruri interesante de vazut in acest cartier nordic, inconjurat de cladiri baroce si ruine. Printre locurile importante de vizitat se numara Institutul de diaconi din Kaiserswerth, ramasitele unui castel din secolul X, care odinioara era o fortareata construita pentru a controla Rinul. Este posibil sa ajungeti cu un autobuz urban spre Kaiserwerth sau puteti opta pentru o calatorie romantica cu barca, din centrul orasului Düsseldorf .

viewscnt

Din aceeași categorie