5 locuri incredibile pe care sa le cautati prin imprejurimile Parisului

5 locuri incredibile pe care sa le cautati prin imprejurimile Parisului

Ati vizitat Parisul de atatea ori, dar atractia fata de capitala franceza nu s-a pierdut, insa v-ati dori altceva. O modalitatea de a va abate de la rutile obisnuite, atractii principale este sa vizitati zonele din afara orasului, dar usor accesibile. Annabel Simms, de la Daily Mail recomanda turistilor sa priveasca cu atentie imprejurimile Parisului. In urma unei calatori cu trenul, pret de 30-60 de minute vor descoperi locuri putin stiute chiar si de catre francezi.

Iata cele 5 locuri preferate ale jurnalistei, idei tocmai bune de pus in aplicare urmatoarea vacanta in ‘’orasul luminilor’’.

La Guinguette Auvergnate

Stim cu totii cat de aglomerate sunt restaurantele in Paris la ora pranzului, dar ce ati zice sa faceti o mica calatorie pentru a savura in liniste cele mai delicioase preparate? La Guinguette Auvergnate nu poate fi ratat, aici puteti avea o zi pariziana 100% intr-o atmosfera familiara. Preparatele sunt traditionale, din cele mai proapete ingredient din regiunea Auvergne. Muzica de acordeon se aude pe fundal, iar din gradina Sena isi vede de cursul sau obsinuit. Faceti din timp rezervare pe guinguette-auvergnate.fr ( in primele 3 zile ale saptamanii este inchis).

Cum ajungeti? Cu trenul RER D care trec la Villeneuve Triage la fiecare 15 minute de la Gare de Lyon. Calatoria dureaza un sfert de ora, iar un bilet costa 3,66 euro.

Timpul de ieşire: După masa de prânz, luaţi o rută alternativă înapoi la Paris - este o plimbare de 1,8 mile la râul Choisy le Roi, care se întoarce la St Michel-Notre Dame. Întoarceţi-vă la stânga din La Guinguette, urmaţi traseul de pe Sena şi traversaţi podul de la Choisy. Staţia este în stânga.

Detalii: Sunt două meniuri cu trei căi, care costă 11,60 £ şi 18,85 £. Restaurantul este închis luni şi marţi şi serile de miercuri. Rezervarea în avans este recomandată (guinguette-auvergnate.fr).

Villa Savoye

Descoperiti Poissy, un orasel linistit aflat la 24 de kilometri de Paris. Odata ajunsi aici cautati Villa Savoye. A fost construita in anul 1929 de catre arhitectii Le Corbusier si Pierre Jeanneret si este considerate un monument istoric, ce-i drept cu aer modernist . Biletul de intrare pentru adulti costa 7,96 de euro, iar persoanele sub 18 ani au intrarea libera.

Cum ajungeti? Luati trenul SNCF catre Poissy de la Gare Saint-Lazare, o calatorie de maximum 20 de minute. Alternativ puteti urca in trenul RER, de la Chatelet-Les Halles pentru o calatorie de jumatate de ora si un cost de 5,17 euro.

Muzeul National al Renasterii

Nu doar in Valea Loarei intalniti castele magnifice, ci si pe Rue Jean Bullant, 95440 in Écouen. Castelul d’Écouen este unul dintre cele mai elegante exemple ale Renasterii francize. Dateaza din secolul al XVI-lea si gazduieste colectii de mobilier si arta. Nu uitati de aparatul de fotografiat!

Cum ajungeti? Cu trenurile SNCF spre Ecouen-Ezanville de la Gare du Nord. Vin din 15 in 15 minute, iar calatoria pana la castel va dura aproximativ 20 de minute. Un bilet de calatorie costa 4,41 euro. Din statia de tren se ia un autobus care va va lasa in cateva minute in fata castelului.

Intrarea la castel costa 4,25 euro, iar tinerii sub 26 de ani pot intra gratuit.

La Goelette

Luati masa de pranz in weekend la restaurantul La Goelette de pe insula Seine de la Andresy. Locul este unul linistit, chiar salbatic la care ajungeti cu barca pe care o chemati prin apasarea unui clopot electric la debarcader. In zilele calde, oaspetii pot sta la terasa cu vedere la Sena.

Cum anjungeti? Trenurile catre Andresy pleaca din Gare Saint-Lazare la fiecare jumătate de ora. Calatoria durează 39 de minute, iar biletul este 6 euro. Un meniu cu trei feluri este 32 de euro, iar pentru a gusta din preparate trebuie sa faceti rezervare pe la-goelette.oxatis.com.

Castelul de Champs

Castelul de Champs arata spectaculos, asta dup ace timo de 6 ani a fost in mari renovari. Cladirea de secol al XVIII-lea este amplasata intr-un parc, langa raul Marne si are numeroase povesti de spus. Loc preferat in multe filme, de altfel si resedinta mantei lui Ludovic al XV-lea, Madame de Pompadour.

Cum ajungeti? Cu RER O, un tren care pleaca la fiecare sase pana la zece minute de la Chatelet-Les Halles pana la Noisiel. Calatoria durează 25 de minute, iar un singur bilet dus costa 5.17 euro. Intrarea in castel se face in baza unui bilet cu pretul de 7,96 euro.

viewscnt

Din aceeași categorie