5 vacante de Mai. Unde mai calatorim in ultima luna de primavara?

5 vacante de Mai. Unde mai calatorim in ultima luna de primavara?

Suntem in ultima luna de primavara, iar serile calduroase de vara par atat de aproape, incat este inevitabil sa nu ne gandim la vacanta mare. In primele zile ale verii, in lume se intampla atatea evenimente, festivaluri colorate, competitii sportive si raman locuri neexplorate. Potrivit celor de la kiwi.com, un site turistic, ar trebui sa ne indreptam atentia catre urmatoarele 5 destinatii.

Brighton, Anglia

Poate ca Anglia nu va este cunoscuta si din prisma statiunilor sale estivale, insa Brighton va poate surprinde placut. Cei de la kiwi.com spun ca orasul este cunoscut pentru tendintele sale artistice, iar in mai are loc si Festivalul Brighton ce tine trei saptamani. Festivalul este o traditie din anul 1967 si este cel mai mare astfel de eveniment artistic din Anglia. Muzica, dans, arta, teatru, literature, mestesuguri, totul se intampla pana pe data de 26 mai.

Mai este cea mai potrivita luna din an sa explorati malul marii englezesc, inainte de aglomeratia lunilor principale de concedii. Plimbati-va prin zona Lane cunoscuta pentru magazinele sale, librarii si cafenele, Muzeul de Jucarii si in zona digului - elemente-simbol ale orasului.

Refaceti drumul Orient Express, Europa

Cartile sunt adesea surse de inspiratie pentru calatoriile nostre, iar Crima din Orient Express a Agathei Christie din 1934 reuseste sa captiveze cititorul cu traseul faimosului tren. Companie privata inca mai are versiuni trunchiate ale acestor rute astazi, asa ca ati putea fi parte din poveste.

Initial, calatoria cu acest tren de la Paris la Istanbul, era destul de costisitoare, insa serviciul Orient Express a fost extins la Londra cu ajutorul unui traseu de canal. Astfel au aparut in plan si statii precum Milano, Viena , Budapesta, Venetia, Zurich, Belgrad sau Atena. Mai ar putea fi momentul perfect pentru a recrea aceasta calatorie iconica si de a vedea cu alti ochi aceste orase.

Insulele Dodecaneze, Grecia

Potrivit aceleiasi surse, atunci cand oamenii pronunta Grecia, cel mai probabil se se gandesc la insule. Stanci vertiginoase care se varsa in largul marii, case de piatra varuite in alb, strazi pietruite si savoare mediteraneana.

Insulele Dodecaneze nu sunt, in pofida numelui, douasprezece, sunt cincisprezece insule mici care se vars in partea estica a Mediteranei, aproape de coasta turceasca. Cea mai mare dintre acestea este Rodos, dar fiecare dintre ele are ceva unic.

Nisyros este o stanca vulcanica, acompaniata de comunele artistice si izvoarele termale. Lakki, un oras de pe insula mica Leros, a fost numit "cel mai ciudat oras din Grecia, un amestec bizar de stiluri moderniste, bauhaus, cubiste, venetiene si renascentiste. Sau Symi, o insula cu aer vechi, dotata cu restaurante cu stele Michelin. Indiferent ce cautati, fie că este vorba despre mancare, istorie, arta, muzica sau pur si simplu una dintre miil de plaje, veti gasi ceva dupa gustul dumneavoastra.

Indianapolis, Statele Unite ale Americii

Pasionatii de adrenalina si motoare aleg in luna mai Indianapolis 500, unul dintre cele mai grandioase spectacole de motorsport. Chiar daca nu participate la cursa, exista multe evenimente in Indianapolis in ultima luna de primavara.

"The Brickyard", asa cum este cunoscuta autostrada pe care se desfasoara cursa, inca din 1911, a vazut cele mai cunoscute nume din motorsport.

Jim Clark, Emerson Fittipaldi, Mario Andretti, Al Unser si AJ Foyt sunt cativa dintre soferii de la Indianapolis.

Cursa se desfasoara in weekendul 24-26 mai, iar evenimentele din jurul circuitului include si un semimaraton, un festival de copii, ateliere de circ, dan, picture, muzica si mini-masini de curse.

De asemenea, fanii pot intalni legendele de curse si pot vizita galeriile si garajele; un turneu de golf; si o paradă uriasa.

Belize

Temperaturile sunt tocmai potrivite in mai in Belize, fix inainte de sezonul ploios. Profitati sa explorati aceasta mica tara in aceasta luna fiindca gradele nu vor urca prea mult in termometre. Belize este un amestec de jungla si de coasta, un paradis pentru cei aventurosi si pentru cei interesati de cultura indigena.

Belize Barrier Reef este a doua cea mai mare de pe planetă - dupa Australia, ceea ce inseamna ca este locul perfect pentru scufundari. Peste 500 de specii de pesti tropicali, precum si broaste testoase, corali, rechini-balena si privelisti de vis.

In plus, plajele sunt destul de libere in aceasta perioada a anului, astfel incat va veti putea bucura de liniste. De asemenea, Belize se bucura si de o retea de parcuri nationale unde puteti vedea maimute, iguana si alte animale salbatice.

In Belize veti putea afla si despre vechea civilizatie Maya, in adancul junglei existand numeroase morminte si temple ale acesteia.

viewscnt

Din aceeași categorie