7 lucruri sacaitoare pentru localnicii din Barcelona pe care le fac turistii

7 lucruri sacaitoare pentru localnicii din Barcelona pe care le fac turistii

Numeroase destinatii din Europa sunt sufocate de turisti an de an, iar localnicii nu privesc cu ochi bun aceasta ‘’invazie’’. Venetia, Cinque Terre, Amsterdam, Santorini sunt cateva exemple de orase care si-au inchis la propriu portile in fata turistilor. Autoritatile si-au luat masuri de precautie si incearca sa diminueze efectele negative ale turismului de masa limitand numarul vizitatorilor, interzicand vanzarea alcoolului in magazine, chiar si restrictionand pachetele all-inclusive. O madalitate care, in timp, va ajuta orasele de la degradare si le vor lasa timp de odihna rezidentilor. Nici locuitorii Barcelonei nu sunt incantati de oaspeti, mai ales cand acestia nu respecta un minim de conduita locala. Iata ce sa nu faceti daca programati o vacanta viitoare in Barcelona:

1.Betiile din Barceloneta

Cartier din districtul 1, Ciutat Vella, al orasului Barcelona atrage turistii ca un magnet datorita plajelor minunate de aici. In plus, turistii cauta barurile, restaurantele cu tapas si scena nebuna de noapte a zonei. Nu pare nimic ciudat pana aici, turistii bucurandu-se de cateva zile libere. Insa, exista si aceea categorie de turisti pe care niciun oras, statiune, insula sau resort nu si l-ar dori. Turistul fara limita la consumul de alcool si care doarme pe banci, pe plaja sau pe strada. O imagine care nu le face cinste si infurie spaniolii la culme.

2. Defiland in costum de baie prin oras

Acest fapt nu este doar un lucru enervant, ci o lipsa totala de educatie. Plaja este locul in care ne putem afisa in costum de baie cat de miniscul, dar odata ce passim pe trotuar ar trebui sa ne acoperim. Barcelona este, ce-i drept, un oras de plaja, dar asta nu inseamna ca poti intra in magazine, restaurant in costum de baie, eventual si ud. Este o imagine strict de plaja, asa ca barcelonezii enervati la culme au declarant ‘’aceasta nuditate’’ partial ilegala. Puneti camasa sau rochia peste costumul de baie astfel riscati amenda de peste 100 de euro!

3. Barcelona nu inseamna neaparat Spania

Da, localnicii nu suporta turistii care cred ca stiu tot despre Barcelona si inteleg cultura locala. Cultura spaniola nu o veti regasi 100% in Barcelona, orasul nu insemana doar sangria paella sau lupte cu tauri. Localnici sunt mandri de cava – vin spumant, operele lui Gaudi si de ezcalivada – o mancare traditionala facuta din legume pe gratar.

4. Traversarea cartierului Gotic

Barri Gòtic este un cartier din districtul 1, Ciutat Vella, al orasului Barcelona si este unul dintre punctele de atractii. Insa, localnicii se declara nemultumiti de turistii care consuma bauturi alcoolice si le distrug strazile. Chiar daca alcoolul este mai ieftin ca in alte capital, iar cartierul Gotic este un loc popular, tot aici se afla si un cartier de locuinte, deci proprietarii nu ar trebui sa curate dupa turisti.

5. Deranjarea linistii publice

Niciun oras nu seaman cu altul si niciun localnici nu va tolera aceleasi lucruri. Daca in alte orase ale lumii viata incepe la miezul noptii, in Barcelona stingerea se da intre orele 22-23, iar locuitorii acestui oras dia-r dori ca turistii s arespecte aceasta regula. Cei care se declara rebeli si impotriva regulilor vor primi drept pedeapsa oua si apa drept in cap. Aruncarea acestora din balcoane este o pedeapsa populara pentru vizitatorii cu voce tare.

6. Mersul melcului in grupuri mari, in diferetele zone cheie ale Barcelonei

Localnicii nu inteleg turistii care blocheaza zonele principale ale orasului(La Rambla, Parc Guell), punctele cheie de tarfic si locurile in care se gasesc obeictivele turistice. Nu trebuie uitat din vedere ca, in timp ce noi, turistii, ne vedem de vacanta, localnicii isi vad de viata de zi cu zi –job, cumparaturi, acasa.

7. Dezvaluirea locurilor neturistice

Credem ca orice localnic din lumea aceasta isi doreste ca anumite locuri sa ramana necunoscute pentru totdeauna, ca loc de refugiu in perioadele aglomerate. Stim, turistii vor acea experienta de calatorie ca un localnic, insa exista si minusuri.Ce isi mai doresc oamenii din Barcelona? Sa uitam de postarile online, ele ruineaza experientele turistice pentru toata lumea.

viewscnt

Din aceeași categorie