Consumul de fiertura de oase de porc. Noul trend printre vedetele de la Hollywood

Consumul de fiertura de oase de porc. Noul trend printre vedetele de la Hollywood

Uitati de atentionarile alimentare, tot ceea ce am stiut pana acum este demontat de catre specialistii lumii moderne.

Supa de oase, bone broth sau mordre les os, cum ar spune englezul si francezul este noul elixir pentru sanatate. Iar vedetele de la Hollywood nu au stat pe ganduri ca sa adopte acest ’’tratament’’ miraculous. Acest concentrate de oase promite sa scada tensiunea arteriala, sa previna bolile de inima si sa protejeze impotriva diabetului 2.

Specialistii afirma ca gatirea oaselor de porc elibereaza proteine ​​care blocheaza enzimele responsabile de hipertensiune arteriala. De asemenea, degradeaza hormonii care determina hipertensiunea arteriala si debutul diabetului. Pe langa aceste beneficii, consumul de fiertura de oase combate inflamatia, faciliteaza digestia si reda stralucirea pielii, datorita colagenului eliberat, bogat in peptide.

"Bone broth" este si pe placul cunoscutei actrite Gwyneth Paltrow si al surorilor Hemsley, bucatari celebri, care folosesc aceasta fiertura in supe, tocane si risotto.

Un nou studiu medical sustine spusele celebritatilor, rezultatele aratand ca oasele de porc pot avea efecte benefice pentru organismul uman. Cercetarea a fost efectuata de Institutul de Agrochimie si Tehnologie Alimentara din Valencia, Spania, si condus de medicul de stiinta dr.Leticia Mora.

Protagonista din Shakespeare in Love, dar si un guru in sanatate, Gwyneth Paltrow este de mult timp un fan al supei de oase. Actrita si-a impartasit recent reteta minune, pentru o versiune cu pui, pe site-ul sau Goop.

Consumul de bulgare de oase dateaza din epoca de piatra, iar "aurul lichid" este adesea adaugat in mancarurile din intreaga lume pentru a adauga o aroma bogata.

Este bogat in aminoacizi - blocuri de proteine ​​- care reduc tensiunea arteriala cu pana la 50%, protejeaza impotriva cheagurilor si previne diabetul zaharat, au scris autorii in Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Acesti aminoacizi supravietuiesc acidului gastric si nu sunt descompusi de enzimele din tractul digestiv. Pana in prezent, medicii nu vedeau cu ochi buni consumul de carne de porc, dar iata ca fiertura din oase are multiple beneficii pentru sanatate. Nu ne mai ramane decat sa ne intrebam oare ce anume din lucrurile stiute pana acum despre alimentatie se vor mai schimba.

viewscnt

Din aceeași categorie