Costa Paradiso. Un loc sublim de vacanta pe coasta de nord a Sardiniei

Costa Paradiso. Un loc sublim de vacanta pe coasta de nord a Sardiniei

Costa Paradiso, imaginea perfecta de vacanta de vara! Iata o imagine ce ne lasa imaginatia sa zburde: o scara ce coboara pe Costa Paradiso, in Sardinia. Localnicii numesc acest loc ,,Cerul pe Pamant’’ si nu ne dezicem de la aceasta, fiindca aceasta destinatie merita o experienta de calatorie.

Insula Sardinia este inconjurata de plaje cu nisip fin sau pietris, marea care straluceste in soare si cateva golfuri retrase. Sardinia este o insula frumoasa, o alternative spectaculoasa la insulele grecesti, mai ales daca va indreptati spre Costa Paradiso.

Unde se afla?

Costa Paradiso este situat pe coasta de nord a Sardiniei si este locul perfect pentru o pauza la soare, cu atmosfera specifica Italiei. Aceasta zona se intinde de la Santa Teresa di Gallura pana la micul oras Castelsardo. O zona interesanta pentru turistii de pretutindeni care vin aici sa exploreze adancurile marii, stancile de granit modelate de apa si plajele retrase.

Ce poti face in Costa Paradiso?

Scufundari si snorkeling

Scuba diving este unul dintre cele mai interesante lucruri de facut in Costa Paradiso, departe de continent. Un astfel de centru, ce pune la dispozitie turistilor echipament profesionist, se afla la 1,5 kilometri de sat. Vor fi alaturi cei mai buni scafandri din Sardinia in calatoria prin adancuri, acolo unde viata marina este bogata, iar coralii colorati infrumuseteaza fundul Marii Tireniene care intalneste Marea Balearelor.

Vizitati Aquaparkul Aquafantasy

Parcul acvatic Aquafantasy este cel mai probabil cel mai distractiv lucru pe care il puteti face in Costa Paradiso, in familie. Din pacate este un pic cam departe, la aproximativ 16 kilometri de Costa Paradiso, dar distractiile multiple de aici merita tot efortul. In ceea ce priveste mancarea, vizitatorii sunt liberi sa-si aduca provizii, dar pot alege ceva si din meniul restaurantului.

Explorati plajele populare din apropiere

Porto La Cruzitta este situata intr-un golf izolat si pitoresc, intre plaja Li Cossi si Cala Sarraina, in Trinità D'Agultu. Recomandata pentru snorkeling si scufundari.

Spiaggia Di Li Cossi este una dintre cele mai frumoase, nisipul sau se intinde pe o distanta de 80 de metri si este locul ideal pentru familiile cu copii. 2 kilometri o despart de Costa Paradiso, plaja Li Cossi oferind privitorului si o imagine minunata a unui amfiteatru natural din granit.

Plaja Cala Sarraina este un alt loc in care sa ajungeti. Este situata la 4 kilometri de Costa Paradiso, aici marea capata diverse nuante de albastru, iar transparenta apei este ideala pentru scufundari. Pentru aceia dintre dumneavostra care nu suporta locurile retrase, aici vor gasi, pe langa nisip, si un restaurant si un bar unde sa se adaposteasca de razele solare.

Cala Faa este un golf mic situat la aproximativ 4 kilometri de plaja Portobello, de-a lungul coastei Costa Paradiso din nordul Sardiniei si merita vazut.

Costa Paradiso este destinatia ideala pentru aceasta vacanta, indrazniti sa explorati linia de coasta dintre Monte Tinnari la Punta Cruzitta, va fi o placere sa descoperiti si o alta fata a Italiei. Zona ascunde plaje retrase, apusuri incredibile, vile frumoase cu arhitectura mediteraneana, piete locale sau restaurante bune, centre sportive si mici orase-statiuni care va vor face sejurul cat mai placut.

Costa Paradiso este renumit pentru vegetatia mediteraneana, plaje si coasta de granit roz. Turistii ajung in acest colt de Sardinia pentru plimbarile in natura si pentru a vedea mediul rural, absolut incantator. Cei care vaneaza fotografia perfecta se vor putea delecta cu cele mai frumoase apusuri si cu spectaculoasele formatiuni stancoase scaldate de apa.

viewscnt

Din aceeași categorie