Lacul Ohrid, splendoarea din muntii Macedoniei

Lacul Ohrid, splendoarea din muntii Macedoniei

Lacul Ohrid este unul dintre cele mai adanci si mai vechi lacuri ale Europei si gazduieste un ecosistem acvatic unic, cu peste 200 de specii. De o asa importanta, nu este de mirare ca acest lac face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Macedonia de Nord, in ciuda faptului ca nu are iesire la mare, daca alegeti o vacanta pe taramurile sale, veti avea o multime de ocazii sa rataciti prin orasele frumoase de pe malul Lacului Ohrid, precum si sa va relaxati pe malul sau. De asemenea, iubitorii licorii lui Bacchus adora sa isi petreaca serile, savurand vinurile locale, cultivate pe dealurile din apropiere.

Ohrid: un lac si un oras spectaculoase pe care sa le explorati

Ohrid este fosta capitala a Macedoniei, deci ofera turistului pasionat si numeroase atractii istorice. Punctul de atractie numarul 1 este fara indoiala vechea cetate ce dateaza de pe la 997 d.Hr. si ale caror pereti stau in picioare pentru a primi concertele de vara. Orasul ofera calatorului abilitatea de a absorbi istoria acestui loc, ca urmatoarea clipa sa stai pe tarmul lacului. Amplasat pe un deal, orasul medieval cu strazile sale pietruite este un punct de reper pentru turisti.

Lacul Ohrid – oprirea de vara 2019

Iulie si august sunt cele mai populare luni estivale, plajele se anima de localnici si turisti. Unde va puteti racori dupa cele cateva ore de mers? Ohrid Boardwalk si City Beach sunt locatii populare pentru scaldat si pentru o plimbare pe plaja. Tot in aceasta zona veti gasi si cele mai multe sinter barurile si restaurantele de pe malul lacului.

Fiecare plaja este unica in felul sau, atragand deopotriva tineri, familii sau oameni care isi doresc sa se izoleze. Labino este o alta plaja, mica ce-i drept, dar neaglomerata, pietroasa si cu ape limpezi. Ljubaništa, din apropierea granitei cu Albania, este o plaja nisipoasa, iar cei mai multi calatori ajung aici pentru apusul de neuitat.

Noaptea locul devine magic, miile de luminite din departare si cele din port creeaza imaginea ideala de vacanta.

Atractii turistice - Biserica lui Sveti Jovan –Sfantului Ioan

Probabil cel mai fotografiat loc din Ohrid este aceasta biserica construita in secolul al XIII-lea, care domina o stanca cu o vedere impresionanta asupra lacului. Ajungeti la ea in 15 minute de mers spre vest din zona portului si odata dezvaluita veti intelege de ce calugarii medievali au gasit aici inspiratie spirituala.

Ohrid Swimming Marathon

Daca vizitati Ohrid in a doua jumatate a lunii iulie, veti fi martorii elitei de inot din lume. Maratonul de 30 de kilometri incepe la manastirea St. Naum si este recunoscut la nivel international.

Muzeul National

O casa de negustori foarte bine conservata, datand din 1863, este locul uimitor al Muzeului National din Ohrid. Cladirea insasi este populara datorita arhitecturii, fiind considerate o capodopera. Primele doua etaje ale acestei cladiri de lemn afiseaza descoperiri arheologice romane, inclusiv o masca de aur din secolul al V-lea găsita in Ohrid si sculpturi in lemn prelucrate local, in timp ce parterul gazduieste o varietate de expozitii de arta.

Festivalul de vara de la Ohrid

In perioada 12 iulie - 20 august, puteti participa la festivalul de vara, unul dintre cele mai mari evenimente culturale din Macedonia. Programul evenimentului cuprinde opera si concerte clasice, dans si teatru organizate in diferite locatii, cu artisti de renume din intreaga Europa.

Orasul si lacul Ohrid sunt o alegere inspirata, indiferent de anotimp pentru frumusetea peisajelor si miilor de povesti istorice locale.

viewscnt

Din aceeași categorie