Locuri atipice de recreere. In Estonia au fost amplasate megafoane din lemn gigant pentru a amplifica sunetele din natura

Locuri atipice de recreere. In Estonia au fost amplasate megafoane din lemn gigant pentru a amplifica sunetele din natura

Ideile creative atipice se nasc in Estonia! Un grup de student au gandit un proiect pe cat de interesant pe atat de inedit. Dupa nopti nedormite si multa hartie consumata au creat trei megafoane imense cu ajutorul carora sa poata amplifica sunetele padurii. Dar asta nu este tot, giganticele megafoane sunt folosite sip e post de biblioteca.

Locul in care au fost amplasate imensele aparate este o padure din orasul Võru din Estonia. Acesta este spatial perfect pentru a asculta in liniste sunetele naturii, pentru relaxare si meditatie.

Datorita angajamentului comunitatii locale, studentii la arhitectura, in cadrul Academiei de Arte Estonice, au putut crea aparatele din lemn. Aceste structuri cu forme conice, numite "Ruup", masoară 3 metri in diametru si ofera o multime de spatiu interior pentru citire si odihna. Desigur, acestea pot fi un potential adapost pentru vizitatori si pietoni, dar au fost gandite ca o platforma pentru lectii in aer liber, mici evenimente culturale si concerte.

Ideea studentilor a fost aceea de a crea o biblioteca de lemn langa centrul natural Pähni, care amplifica sunetele linistite ale naturii, cum ar fi ciripitul pasarilor si miscarea frunzelor. Potrivit site-ului visitestonia.com Ruup ‘’va invita sa cititi, sa stati, sa dormiti, sa ganditi sis a ascultati. Puteti alege intre o vedere mica sau mare, in functie de partea din care va uitati din megafon. Ruup este o biblioteca deschisa cu o singura carte – natura’’.

Hannes Praks, director al cursului si sef al departamentului de arhitectura de interior la Academia Estoniana de Arte, a vorbit despre proiect: „Cu cat ne indepartam de vibrantul Tallinn mai mult, cu atat mai bine, suntem capabili sa simtim vibratiile de frecventa joasa cum sunt cele din natura ".

Experimentul functioneaza pentru moment. Nu este o surpriza pentru tara baltica, unde padurile acopera aproximativ 45% din teritoriu si constituie principala resursa naturala. O tara in care activismul ecologic a jucat un rol decisiv dupa independent, Estonia fiind printre primele din lume pentru inovare, diseminarea si utilizarea noilor tehnologii.

viewscnt

Din aceeași categorie