Orasele culturale ale lumii. Destinatii de vacanta in 2020

Orasele culturale ale lumii. Destinatii de vacanta in 2020

Nu ne-am plictisi niciodata sa calatorim in lumea aceasta mare, credem ca orasele culturale d epe mapamond au o energie aparte, localnicii par a fi facuti dintr-o alta plamadeala, atractiile turistice se muta in aer liber, iar bucataria locala este una plina de savoare, efervescenta si necunoscut. Tocmai de aceea punem pe lista destinatiilor de vacanta pe care sa le vedeti in anul 2020, urmatoarele orase:

Marrakech, Maroc

Cel mai important centru de arta si cultura din Africa de Nord putem spune ca este Marrakech. O destinatie invaluita in mister, care atrage numerosi turisti an de an. Printre evenimentele importante se numara si Festivalul Oasis, unde canta atat muzicieni locali cat si internationali. Desigur, cel mai important punct de atractie ramane centrul vechi istoric, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Piata din Marrakech, viata stradala si aromele de condiment va arata o alta fata a acestui oras, e ca o plimbare intr-un muzeu viu.

Budapesta, Ungaria

Daca ati fost in Budapesta stiti ca acest oras are cu ce se mandri. Arhitectura caselor imbina glorios mai multe stiluri printre care Art Nouveau, gotic, renascentist, clasicist si baroc. Un alt oras-muzeu in aer liber de care sa va bucurati explorand strazile, la final de saptamana. Orasul este cunoscut si pentru baile Szechenyi, preparatele locale savurate de turisti, atat mancarea traditionala cat si gastronomia de stele Michelin. Explorati pe indelete cele doua parti ale orasului, Buda si Pesta, urcati-va in funicular si savurati un cocktail in unul dintre barurile de aici.

Oaxaca City, Mexic

Un alt oras cultural al lumii se afla la mare departare in peisajul cultural bogat al Mexicului, Oaxaca. Nu doar plajele sunt ravnite de calatorii din intreaga lume, insa mostenirea culturala este impresionanta. Oaxaca, un oras vibrant, cu numeroase file in paginile cartilor de istorie si cultura indigena. Stiati ca in aceasta parte a Mexicului localnciii vorbesc 17 limbi, inclusive spaniola? Cu un asa ‘’climat’’ cei de la UNESCO au luat sub aripa lor protectiva, orasul. Motivele sunt vizibile la tot pasul, ceramic, broderiile fabuloase, covoarele tesute manual si portul traditional sunt lucruri nemaintalnite si merita conservate.

De altfel, in munti sunt nenumarate dovezi ale epocii pre columbiene, turistii cautand frenetic siturile arheologice.

Istanbul, Turcia

Orasul de pe doua continente, Europa si Asia, ori ajungi sa il iubesti, ori sa il urasti! Spuenm asta din cauza aglomeratiei, dar ce alt oras al lumii modern nu se confrunta cu aceeasi probloema. Istoria ne aduce aminte ca Istanbul are o vechime de 2.500 de ani sic a a fost capitala a patru mari imperii( Roman, Bizantin, Latin si Otoman). Fiecare dintre acestea popoare si-au lasat amprenta pentru totdeauna asupra orasului, vizibila si in prezent. Marele Bazar este intotdeauna un asalt minunat al simturilor, iar Istanbul Art Biennale este evenimentul cultural al anului 2020. Daca ajungeti nu ezitati sa mergeti, veti afla importanta legaturii Istanbulului intre Est si Vest.

Lima, Peru

Machu Picchu este prima oprire pe care trebuie sa o faceti daca calatoriti in Peru, capital peruana in 2020. Localnicii si turistii care stiu orasul Lima spun despre acesta ca este capitala gastronomica a Americii de Sud. Ceviche sau churro sunt preparatele locale pe care merita sa le gustati, sunt pline de savoare. Lima este magnifica, din acest oras agitat puteti naviga pe ape sau vizita Muzeul Larco, pentru a va minuna de arta precolumbiana. Orasul pare ca nu daorme niciodata, zilele sunt aglomerate, iar noptile agitate de sunetele muzicii si luminilor aprinse. Cea mai mare atractie a Limei este coasta sa abrupta scaldata in apele Pacificului de Sud, impatimitii sporturilor nautice vin aici pentru a prinde cele mai bune valuri.

viewscnt

Din aceeași categorie