Padova - o altfel de Venetia. Descopera un oras magnific!

Padova - o altfel de Venetia. Descopera un oras magnific!

Atat Padova cat si Venetia sunt pozitionate in regiunea Veneto a Italiei, ambele orase spectaculoase. Dar in timp ce Venetia restrictioneaza numarul de turisti si introduce taxe pentru calatori pentru a se ocupa de aglomerarea turistica. Padova este locul linistit, neaccesat de majoritate. Cu una dintre cele mai vechi universitati din Italia, impreuna cu pietele alimentare, cladirile uimitoare si pretentia de a fi inventatorul Aperolului, Padova este o altfel de Venetia. Iata cateva modalitati prin care va puteti bucura de un sejur in Padova.

Padova – o calatorie ca intr-un muzeu

Cea mai faimoasa piesa arhitecturala este Capela Scrovegni, fresca creata de maestrul Giotto in secolul al XIV-lea. Veti dori mult mai mult decat cele 15 minute pe care le permit vizitele pe masura ce urmariti scenele biblice.

A doua cladire pe care s anu o ratati este Catedrala Padova, frescele intalnite aici sunt considerate printre cele mai importante secolul al XIV-lea.

In cele din urma, vizitati sala ornamentata a Palazzo della Ragione, acesta are cel mai mare acoperis neacoperit din Europa, precum si multe fresce care prezinta scene biblice, semne astrologice si puzzle-uri alegorice.

Strazile sunt redate oamenilor, in Padova se circula fara masina

Lipsa de masini ii da Venetiei acel farmec. Calatoria prin oras este redusa la mers pe jos sau cu gondola. Dar si Padova este un oras ce asteapta sa fie explorat pe joss au cu bicicleta. De exemplul, centrul vechi a impus limite vehiculelor si tot aici veti gasi unele dintre cele mai frumoase piete pietonale. Aceste patrate sunt oferite pietelor zilnice si sunt locul ideal in aer liber pentru scena cafenelelor din Italia. Strazile inguste din centru par un puzzle ce nu se mai termina, fiind o adevarata placere sa va plimbati.

Exploraţi centrul vechi si intrati in magazine de-a lungul drumului. Via S. Martino e Solferino, in vechiul Ghetto, este plina de mici magazine cu diverse sortimente de ceai, cafea, tesaturi si antichitati

Incercati mancarea locala

Lasati supermarket-urile, sunteti in Italia si oricare ar fi orasul in care va petreceti concediul fiti siguri de o adevarata experienta culinara. Pietele zilnice au toate produsele alimentare pe care le-ati putea dori. Inainte de a cumpara cele mai proaspete ingrediente, luati pulsul, simtiti atmosfera italiana. Veti zambi cand veti observa vanzatorii salutandu-si clientii dupa nume si intrebandu-i daca doresc comanda lor obisnuita. De asemenea, cumparatorii nu se grabesc, viata in Italia e dolce far niente, ii veti surprinde la un pahar de vin intr-unul dintre barurile din piata.

Piazza delle Erbe este locul pentru legume si fructe, toate aranjate frumos. Produsele sezoniere sunt din productia locala, iar cei care le vand va vor da bucurosi indicatii de cum sa le gatiti.

In piata Sotto il Salone stau tarabele cu delicatese, aici isi vand marfa macelari, pescari si brutari. In I Trulli opriti pentru pentru branza proaspata din Puglia, cum ar fi burrata si stracciatella, Da Giacomin pentru parmezan si Salumeria al Desco pentru mezeluri regionale ca prosciutto si salam. Acesta este, de asemenea, locul perfect pentru incerca bucataria stradala din Padova.

Orice ati decide sa incercati in Padova, cateva zile petrecute intr-unul dintre cele mai vechi orase ale Italiei va fi o experienta de care va veti aminti mereu cu placere!

viewscnt

Din aceeași categorie