Primele date ale unor studii din Israel arată că prima doză de vaccin Pfizer/BioNTech a redus rata infecţiilor cu 50%, la 14 zile de la vaccinare.

Primele date ale unor studii din Israel arată că prima doză de vaccin Pfizer/BioNTech a redus rata infecţiilor cu 50%, la 14 zile de la vaccinare.
Datele iniţiale din campania de vaccinare a Israelului arată că vaccinul produs de compania Pfizer combate infecţiile cu aproximativ 50% la 14 zile după administrarea primului din cele două, a declarat marţi un oficial de rang înalt al Ministerului Sănătăţii din Israel.
Sharon Alroy-Preis, şefa departamentului de sănătate publică al Ministerului Sănătăţii, a declarat pentru Channel 12 News că datele au fost preliminare şi se bazează pe rezultatele testelor coronavirus atât pentru cei care au primit vaccinul, cât şi pentru cei care nu l-au primit.
Se aşteaptă ca vaccinul să atingă potenţialul complet de protecţie doar la o săptămână după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, care a început în Israel săptămâna aceasta.
A doua doză este de aşteptat să aducă nivelurile de imunitate la aproximativ 95% după aproximativ o săptămână.
 
Alroy-Preis a subliniat că datele nu au fost suficiente pentru a concluziona faptul că vaccinul previne cu totul transmiterea virusului, deoarece se crede că se poate răspândi virusul la alţii pentru o perioadă limitată de timp dacă este localizat în cavitatea lor nazală, chiar dacă nu a infectat corpul la un nivel care ar produce un rezultat pozitiv al testului.
 
sursa: Times of Israel 
 
 

 

viewscnt

Din aceeași categorie