Top 10 fotografii uluitoare care au castigat premiul ‘’Fotograful de calatorie al anului 2018’’

Top 10 fotografii uluitoare care au castigat premiul ‘’Fotograful de calatorie al anului 2018’’

Juriul concursului de fotografii "Fotograful de calatorie al anului" (TPOTY) si-a anuntat castigatorii. Acestia au reusit sa portretizeze perfect diversitatea frumoasa a lumii in care traim, calatorim si visam. Cei mai buni fotografi din 142 de tari au prezentat mai mult de 20.000 de fotografii la concurs, dar numai unul singur a plecat acasa cu premiul cel mare. Stefano Pensotti a fost numit fotograful de calatorie al anului 2018. Portofoliul sau de 6 fotografii ilustreaza modul in care cetatenii obisnuiti se contopesc cu imprejurimile lor, pe continente diferite.

Iata top 10 cele mai bune fotografii intrate in concurs:

1. Calatorie - mentiune speciala, Sylvia Michel, Elvetia

"Cand am creat aceasta imagine - o multime de oameni m-au intreabat daca e vorba de un lup si, bineinteles, un ciobanesc alb elvetian are o multime de lupi in el, motiv pentru care am sa-mi cumpar un caine ca acesta. un animal de companie tipic, el are maretia unui lup si, bineinteles, are mult din caracterul sau! "

Scor: 257 de puncte

2. Frumusetea Luminii, Edward Graham, Statele Unite

"Pentru a captura aceasta imagine, m-am indreptat spre suprafata, aliniindu-mi aparatul de fotografiat cu blocul de gheata si asezand soarele in depărtare. Blocul de gheata aprins cu nuante de aur, emite o caldura vizuala care a rasturnat frigul acestui loc minunat"

Scor: 217 de puncte

# 3 Persoane, Oameni, Culturi - Marinka Masséus, Olanda

‘’Albinismul este mai frecvent in Africa Subsahariana decat in ​​alte parti ale lumii. Educatia despre aceasta tulburare este necesara pentru a sparge secolele de superstitii, îin special in zonele rurale. "

Scor: 208 de puncte

4. Fete, Oameni, Culturi - Danny Yen Sin Wong, Malaezia

Un baiat se afla printre bratarile de cupru purtate de femeile Suri.

Scor final: 187 de puncte

5. Lumea naturala, Menţiune speciala, Roie Galitz, Israel

"Un urs polar si cei doi pui tineri migreaza spre nord, pe masura ce gheata de mare se topeste mai repede decat in anii precedenti"

Scor: 165 puncte

6. Fotograful de calatorie al anului, castigator general, Stefano Pensotti, Italia

Rugaciunea timpului intr-unul din templele mici din campia Baganului - o fata se opreste aici in drum spre scoala.

Stefano Pensotti a inceput sa faca fotografii la 14 ani, cand a invatat tehnicile camerei intunecate. Au urmat ani de prezenta asidua in mediilor fotografice din Milano, iar fotografia sa a devenit motivul calatoriei ce l-a purtat prin 50 de tari prin Europa, Africa si Asia.

Scor: 162 puncte

7. Lumea naturala, Ignacio Palacios, Spania

"Un detaliu al unui cameleon colorat"

Scor: 162 puncte

8. Frumusetea Luminii, Zhenzheng Hu, China

Scor: 160 de puncte

9. Figuri, oameni, culturi - Mentiune speciala, Vladimir Alekseev, Federatia Rusă

"Locuinta" chum "- Nenets - este atat de mobila ca si cum nu ar fi. Este alcatuita din bastoane lungi si piei de ren puse peste ea".

Scor: 152 puncte

10. Portofoliu de Turism, Castigator, Matjaz Krivic, Slovenia

"Cand ne-am intalnit, baiatul purta pantofii in mâinile lui, deoarece nu mai putea sa ii foloseasca. Calatoria pregatita face o diferenta si, cu acul meu de cusut si ata dentara, le-am cusut, ca sa-si poata urmari turma ."

viewscnt

Din aceeași categorie