TOP 3 carti alese de unii dintre cei mai de succes oameni!

TOP 3 carti alese de unii dintre cei mai de succes oameni!

Lectura este una dintre cele mai usoare cai de a invata lucruri noi si de a le contesta cu noi ipoteze. Dar, cu milioane de titluri mari de ales, de unde ar trebui sa incepeti? De ce sa nu va inspirati de la oamenii de succes ? Iata trei titluri neobisnuite, inspirationale care ar merita sa se regaseasca in biblioteca voastra:

1.Emma Watson recomanda Quiet – Liniste. Putere introvertitilor intr-o lume care nu poate inceta sa vorbeasca de Susan Cain

Emma Watson este o actrita, activista si bibliofila faimoasa. Ambasadorul Bunavointei din cadrul ONU crede profund in puterea lecturii pentru a schimba viata oamenilor si recomanda adesea titluri pe care le indrageste. In urma cu cativa ani, declara cum citirea lui Quiet de Susan Cain a lasat o impresie profunda asupra ei. "Sunt un fel de persoana introvertita doar prin natura, nu este ca o alegere constienta pe care o fac in mod necesar. Realizand acest lucru, am fost foarte puternica. "- Emma Watson. Apoi, in anul 2016, a lansat un club de carte online numit The Shared Shelf. Prin aceasta, ea si fanii ei exploreaza o gama larga de carti de fictiune si nonfictiune care ii ajuta sa gandeasca diferit despre lume si despre locul lor in ea.

2. Steve Jobs recomanda Zen Mind - Mintea incepatorului de Shunryu Suzuki

Steve Jobs nu a fost doar un fan al Zen Mind al lui Shunryu Suzuki, Mintea Incepatorului, el a fost partial responsabil pentru popularizarea acestuia in Statele Unite. Aceasta carte explica ceea ce Jobs a ajuns sa spuna ca este’’tehnologia mintii’’, o modalitate de reducere a stresului, de obtinere a claritatii si de sporire a creativitatii. "Mintea ta doar incetineste si tu vezi o intindere extraordinara in acest moment. Veti vedea mult mai mult decat ati putut vedea inainte. Este o disciplina; trebuie sa o exersati ". - Steve Jobs Aceasta practica, Jobs credea, l-a ajutat sa conceptualizeze si sa creeze unele dintre cele mai inovatoare produse din lume. Avand in vedere popularitatea Apple, aprobarea lui Jobs asupra Zen Mind, Mintea Incepatorului a crescut vanzarile rapid, iar rafturile s-au golit imediat.

3.Bill Gates recomanda ‘’Cei mai buni ingeri ai naturii noastre’’ de Steven Pinker

Bill Gates a fost intotdeauna vocal despre dragostea lui de lectura. Este adesea citat in interviuri despre cartile pe care le ia in calatoriile sale si despre care titluri noi i-au adus interesul. De ani de zile, Gates vorbeste despre Steve Pinker, "Cei mai buni ingeri ai naturii noastre", ca cea mai buna carte a ultimului deceniu. In mai 2018, el s-a adresat persoanelor care trebuiau sa termine colegiul pe Twitter:

‘’Daca as putea sa va dau un cadou de absolvire, ar fi aceasta - cea mai inspirata carte pe care am citit-o vreodata. Aceasta arata modul in care lumea se imbunatateste. Suna nebun, dar e adevarat. Acesta este cel mai linistit timp din istoria omenirii. Asta conteaza pentru ca daca credeti că lumea se imbunatateste, doriti sa raspanditi progresul la mai multe persoane si locuri. Nu inseamna ca ignorati problemele grave cu care ne confruntam. Inseamna doar ca credei ca pot fi rezolvate. "

Titlul lui Pinker discuta despre cum, desi nu pare a fi asa, violenta a scăzut masiv pe parcursul istoriei. Potrivit lui Pinker, in ciuda a ceea ce ne-ar putea spune noul ciclu de tiri de 24 de ore, trăiam in cel mai linistit timp din istorie. Aceasta explica ce motiveaza umanitatea sa foloseasca violenta si ceea ce ne impiedica din ce n ce mai mult săa facem acest lucru. Cu un astfel de fan credem ca nu este un titlu pe care sa-l ratati!

viewscnt

Din aceeași categorie