TOP 3 cele mai scumpe orase ale lumii in 2019

TOP 3 cele mai scumpe orase ale lumii in 2019

Parisul, Singapore si Hong Kong sunt cele mai scumpe orase din lume, in timp ce capitala Venezuelei - Caracas este cea mai ieftina. Alte orase scumpe includ Zurich, Geneva, Osaka, Seoul si New York.Cele mai ieftine orase din lume sunt Damasc, Almaty, Taskent si Bangalore.

Cercetatorii au analizat preturile a 150 de articole din 133 de orase din ntreaga lume, inclusiv costul alimentelor, imbracamintei, transportului si facturilor la utilitai.

Caracas, capitala Venezuelei lovita de criza, este cotata drept cel mai ieftin oras din lume, preturile fiind doar putin mai mari in orasul sirian Damasc.

Clasamentul celor mai scumpe orae din lume a fost alcătauit de The Economist Intelligence Unit pentru studiul costului vietii la nivel mondial din 2019.

Cele mai scumpe locatii sunt in mare parte impartite intre Asia si Europa.

Zurich si Geneva, ambele in Elvetia, se afla pe locul patru si pe locul cinci.

De asemenea, pe cel de-al cincilea este Osaka, urmat de Seul, Copenhaga si New York, pe locul sapte.

Orasul israelian Tel Aviv si Los Angeles sunt pe locul 10.

In alta parte, aprecierea usoara a lirei a fost suficient pentru a provoca cresteri ale preturilor interne si impinge Londra si Manchester cu opt, respective 5 puncte in clasament.

Hong Kong a devenit un top comun ca fiind unul dintre cele mai scumpe orase din lume in cercetarea efectuata de Economist Intelligence Unit.

Singapore a fost, de asemenea, evaluat ca fiind mai scump decat Zurich, Geneva si New York.

Istambul a coborat clasamentul cu 48 de locuri, scazand pe pozitia a 120-a ca urmare a inflatiei.

Alte scaderi accentuate au fost observate in Suedia, Stockholm nregistrâandu-se pe pozitia 56 de pe locul 37 de anul trecut, din cauza scaderii economice.

Sofia a urcat pe locul 29 pe locul 90, in timp ce preturile pentru alimente, utilitati si recreere au crescut pentru a respecta standardele vest-europene, anticipand adoptarea monedei euro in urmatorii ani.

In partea de jos a clasamentului, care se alatura Caracasului si Damascului printre cele mai ieftine orase, se afla Almaty in Kazahstan si Taskent in Uzbekistan.

Roxana Slavcheva, redactorul studiului, a declarat: "Observăm costurile convergente în oraşe tradiţional mai scumpe, cum ar fi Parisul, Singapore, Zurich, Geneva, Copenhaga şi Hong Kong.

Orasele cele mai scumpe din lume in 2019

Singapore

Paris

Hong Kong

Zurich

Geneva

Osaka

Seoul

Copenhaga

New York

Tel Aviv

Los Angeles

viewscnt

Din aceeași categorie