Top 5 orase necunoscute din Europa pe care sa le vizitezi in 2019

Top 5 orase necunoscute din Europa pe care sa le vizitezi in 2019

Fara idei pentru vacantele de anul acesta? Nu mai vreti sa calatoriti spre destinatii cunoscute si pline de turisti? V-ati dori un loc al vostru si mai mult al localnicilor? Ce ati spune de 5 orase necunoscute menite sa va faca vacanta de neuitat? Noi le-am gasit in Europa si le descriem in randurile de mai jos.

Cortina d'Ampezzo, Italia

Cortina d’Ampezzo este cunoscuta drept "Regina Dolomitilor", fiindca este una dintre cele mai bune statiuni montane din Italia. Inca aveti timp sa prindeti zapada, peisaje iernatice si partii de schi bine amenajate. De altfel, Stadionul Olimpic de Gheata ramane un patinoar pe tot parcursul anului, deschis publicului. Acest mic orasel dateaza inca de pe vremea romanilor si se invecineaza cu Venetia.

Turistii au multe de facut, drumetii, ciclism, sanius sau snowboarding, activitati preferate de cei care aleg aceasta destinatie. Ghizii alpine din Cortina va pot oferi sfaturi cu privire la aceste sporturi de iarna, precum si kiting in zapada si heli-schi. Activităţile de agrement sunt bogate, gasiti restaurante, cafenele, iar hotelurile ofera diverse facilitate. Cazarea variaza de la unitatile de lux, de cinci stele pana la refugii ieftine, dar confortabile.

Plovdiv

Orasul bulgar detine titlul de capital culturala europeana in anul 2019, fiind primul oras al Bulgariei care intra in aceasta competitie. Plovdiv are o istorie de 8 milenii, iar recentele descoperiri arheologice fac din acest oras un fel de Mecca culturala. Daca decideti sa descoperiti si altfel de locuri anul acesta trebuie sa stiti ca nu va veti plictisi o secunda in Plovdiv, autoritatile pregatesc peste 500 de evenimente. In plus, orasul bulgar se afla pe lista celor mai frumoase orase antice ale lumii.

Matera

Matera este cea de-a doua capitala europeana culturala in 2019 si este un oras absolut fascinant. Nu ne credeti pe cuvant si verificati la fata locului centrul vechi istoric, celebrele sassi - pesterile sapate in stanca folosite drept locuinte. Iar amplasarea, in Defileul Gravina compune cel mai frumos tablou al unui oras vizitat. De altfel, Matera este si una dintre cele mai vechi asezari din lume locuite. Istoricii vorbesc despre o vechime de 10.000 de ani, fiind al treilea oras cel mai vechi dupa Alepp si Jericho. Cu siguranta cei pasionati de istorie, dar nu numai vor pleca cu ‘’desaga cunostintelor’’plina si cu multe fotografii, dar si o experienta de neuitat.

Becici, Muntenegru

Bečići nu este chiar un oras cu acte in regula, mai degraba un sat plin de farmec, separat fizic de Budva de peninsula ingusta din Zavala. Astazi, bulevardul principal din Budva trece prin Bečići, facand oraselul-sat parte integranta din Budva. Zavala este acum transformata intr-un nou simbol arhitectural al orasului, partea de coasta este conectata cu Bečići printr-un tunel pietonal scurt prin peninsula.

Daca mergeti spre tunelul pietonal, va trebui sa treceti prin complexul hotelier de lux din Bečići, care va va conduce spre tarm. Turistii care ajung aici, intamplator, sunt minunati de plaja cu prundis de numai 2 kilometri, una dintre cele mai splendide din sudul Adriaticii. Este desigur un loc popular printre localnici, asta pe timp de vara si gazduieste unul dintre cele mai prestigioase hoteluri din tara, Splendid care are 5 stele.

Stiati ca Plaja Bečići a primit Marele Premiu la Paris pentru cea mai frumoasa plaja din Europa in 1935?

Karlovy Vary

Karlovy Vary este al doilea loc cel mai vizitat din Republica Ceha, potrivit site-urilor de turism. Insa, noi, cel putin prin ofertele agentiilor de turism din Romania, nu am gasit acest minunat orasel ideal pentru un city break de februarie. Romantic, cu un stil arhitectural inconfundabil, cu ale sale case colorate si atmosfera feerica, Karlovy Vary trebuie sa fie una dintre alegerile voastre in 2019. Stiati ca acest orasel ceh este recunoscut ca "bijuteria triunghiului balnear din vestul Boemiei"? Cu coloanele sale si baile termale cu hidromasaj, inconjurate de peisaje naturale frumoase, este unul dintre cele mai atragatoare orase balneare europene. Lasati-va vrajiti de cele mai frumoase orase ale Cehiei!

viewscnt

Din aceeași categorie