Unde mai plecam in city-break? 5 locuri din Europa care sa va inspire in luna aprilie

Unde mai plecam in city-break? 5 locuri din Europa care sa va inspire in luna aprilie

Este in mintea tuturor, asternuta pe buzele noastre, mai cu seama in preajma zilelor libere: unde mai plecam in city-break? Printre atatea destinatii attractive este greu sa faci o alegere, insa perioada anului ne-a ajutat sa alegem acele destinatii care sa nu va goleasca contul 100%. Orase apropiate de Romania, orase cu sange latin, plaje amalfitane, orase nordice si statiuni cunoscute. Iata 5 locuri din Europa care sa va inspire in luna aprilie:

Saranda, Albania

Nu sunt multi turistii care cunosc de-amanuntul Riviera Albaneza, si mare pacat, spunem noi. Albania, in ciuda nepopularitatii sale este una dintre tarile catre care sa va indreptati pentru un city break ieftin, accesibil si presarat cu numeroase aventuri. Saranda este unul dintre acele locuri in care sa nu te plictisesti, o statiune de litoral de pe Riviera Albaneza cunoscuta pentru golful in forma de semiluna, plaje frumoase si vechi ruine. In plus, lanturile hoteliere au preturi mai mult decat decente, iar viata de noapte este una tare colorata.

Sevilla

Ritmuri pasionale de flamenco, tapas, aglomeratie, cladiri istorice, festivaluri (Feria de Abril, Semana Santa)si atmosfera incendiara. Acestea sunt cuvintele care ar descrie cel mai bine capitala Andaluziei. Sevilla reuseste sa dezarmeze calatorul sis a il seduca. Centrul sau istoric este o combinatie de palate splendide din Mudéjar, biserici baroce si strazi medievale. Nu uitam nici de cluburile Flamenco ce mentin aceasta veche traditie si monumentele aristocratice ce amintesc de capitala maurica.

Oslo

Tarile nordice, in afara de fascinatia nemarginita pentru Laponia, nu au asa mare trecere la turistii romani. Motive ar fi suficiente: zborul prea lung, deci si un cost pe masura al biletului de avion, la fel si pentru cazare, mancare sau divertisment. Insa, daca reusiti sa faceti un fond pentru vacante si daca urmariti ofertele ati putea avea surprise placate. Festivalurile de muzica sunt vedetele in oslo, de altfel povestile cu vikingi au fascinate copii dintotdeauna. Asadar, faceti un tur de fort ape traseul: Muzeul Navelor vikinge, Parcul Vigeland Sculpture, Palatul Regal, Opera si Fortareata Akershus.

Praiano, Italia

Praiano este deseori omis de turisti care aleg alte locuri mai populare de pe Coasta Amalfi. Dar, Praiano merita o vizita pentru corali, artizanii locali, pentru linistea care ti-o inspira si lectia de istorie gratuita.

Biserica San Luca Evanghelistul, in stil baroc, construita in secolul al XIII-lea sau biserica San Giovanni Battista, situate in centrul orasului sunt neaparat de vazut. Faceti o plimbare lunga prin portul Marina di Praia, un golf fiord situat intre doua stanci. Din port, cautati Torre a Mare, un avanpost medievala folosita odata pentru a proteja orasul de pirati.

Daca alegeti luna mai, cu siguranta veti dori sa va indreptati spre Cala din Gavitella, singura plajăade pe Coasta Amalfi luminata pana la apus.

Poreč, Croatia

Porec este cea mai populara statiune de vacanta din Istria si este frecvent numita statiunea de varf din Croatia de catre Biroul National de Turism.

Principalele zone turistice sunt doua golfuri situate la sud de oraş, numite Zelena (verde) si Plava (albastru) Laguna (laguna). Daca sunteti cazati in partea principal a orasului si va place sa inotati si să faceti plaja, mergeţt pe insula Sveti Nikola, o calatorie cu barca de cateva minute.

viewscnt

Din aceeași categorie