Unde plecam in vacanta in prima luna din an? 4 destinatii europene de luat in considerare

Unde plecam in vacanta in prima luna din an? 4 destinatii europene de luat in considerare

Prima luna din an, turistic vorbind se numara printre cele mai ieftine luni in care puteti achizitiona vacante in cele mai frumoase locuri. Cei mai multi dintre turisti isi programeaza calatoriile in luna ianuarie ca o continuare a zilelor de sarbatori. Multi dintre ei aleg destinatii insorite, city break-uri la preturi foarte mici sau locuri incredibile in extrasezon. Abonati-va la agentiile turistice sau pe site-urile de specialitate, unde puteti face rezervare direct la proprietatea dorita si veti putea beneficia de cele mai bune oferte.

Iata 4 destinatii din Europa de care sa tineti cont atunci cand rezervati un sejur:

Iarna arata cu totul altfel in Insulele Canare. Nu va asteptati la soare aprig, poate nici la sesiuni de inot, insa cele 20 de grade care se simt in atmosfera sunt perfecte pentru o plimbare pe plaja. Insulele Canare apartin Spaniei, iar apropierea de taramul African influenteaza temperatura pe aceste meleaguri. Tocmai de aceea vremea este buna in insule pe tot parcursul anului si multi calatori aleg, pe timp de iarna, coastele calde ale insulelor. Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, Gran Canaria si La Palma sunt printre cele mai cautate destinatii dintre cele 7 insule. De exemplu in Puerto del Carmen, in Lanzarote, o noapte de cazare incepe de la 300 de lei (apartament cu 1 dormitor, acces la piscina exterioara).

Istanbul, orasul de pe doua continente este alegerea multor turisti pentru city break. Chiar daca iarna isi cere drepturile si in acest oras, capitala fostului Imperiu Otoman atrage ca un magnet calatori din toata lumea. Daca pe timp de vara, Istanbulul devine un oras mult prea aglomerat, cu asfalt incins si prea mult turisti, iarna orasul pare adormit, ocazie unica pentru calatori sa admire orasul ca un loclanic. Potrivit celor de la priceoftravel.com, cu 6 euro va puteti caza pentru o noapte la hostel si cu 30 de euro la un hotel de 3 stele. Conform calculelor de pe site, o zi in Istanbul va scoate din buzunar 31,11 euro ( cazare, transport, mancare, atractii, bauturi).

Polonia nu este tocmai o destinatie europeana ieftina, dar luna ianuarie aduce preturi mici. De exemplu o zi petrecuta in Varsovia costa 33,30 de euro, potrivit priceoftravel.com. Orasul este fantastic si poate fi descoperit atat iarna cat si in alt anotimp, frumusetea sa este de neegalat. Nu ratati centrul vechi care a fost reconstruit de la zero dupa cel De-al Doilea Razboi Mondial.

Lisabona este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa si nu o spunem doar noi. Dovada stau numeroasele rezervari facute de turisti pentru aceasta destinatie. Sunt multe motive care sa va aduca pe acest taram unde se canta fado: temperaturile prietenoase, cuprinse intre 8 si 15 grade, bucataria locala, strazile intortocheate, Oceanul Atlantic, Cabo da Roca (Sintra). Cartierul Alfama, liftul Santa Justa, Manastirea Jeronimos sunt alte locuri pe care sa nu le scapati din vedere.

viewscnt

Din aceeași categorie