Vacanta balneoclimaterica in Budapesta. 5 bai termale care sa alunge frigul iernii

Vacanta balneoclimaterica in Budapesta. 5 bai termale care sa alunge frigul iernii

’’Orasul bailor’’, asa cum mai este cunoscuta Budapesta este locul pe care s ail incercati pentru o vacanta balneoclimaterica. 120 de izvoare termale alimenteaza cu apa proaspata si calda baile din oras, de altfel o selectie istorica, de secol XVI. Am trecut si noi in revista cele mai populare locuri cu apa aburinda si oata ce a iesit:

Baile Széchenyi

Sunt cele mai cunoscute si cele mai vizitate din Budapesta. Baile termale Széchenyi sunt amenajate intr-un frumos palat neo-baroc, amplasat in parcul orasului. Cladirea are 15 piscine interioare si 3 piscine in aer liber functionale, intretinute inca din anul 1913. Apa este bogata in magneziu, calciu si imbunatateste circulatia sangelui, iar temperatura este cuprinsa intre 33 si 38 de grade Celsius. Ungaria este cu siguranta un loc de pus pe harta turistica balneara. Un motiv intemeiat care sa va aduca aici e faptul ca Széchenyi sunt deschise tot timpul anului. Pe timpul verii petrecaretii pot asista si la proiectii de film.

Baile Király

Baile turcesti dateaza din anul 1565, iar piscina principala se afla sub o cupola otomana iluminata. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial baile au fost distruse, dar autoritatile locale le-au renovat in anul 1950. In prezent, baile cu aburi, sauna, atrag turisti de pretutindeni si este una dintre optiunile din Budapesta pe care sa o luati in considerare.

Baile Gellért

Numai uitati-va ce minunatii, aceste bai au fost inaugurate in 1918, iar cladirwa poarta amprenta stilului Art Nouveau. Baile din interior si exterior sunt alimentate de izvoarele din dealul Gellert, de aici si numele acestor bai. Temperatura apei din bazine este cuprinsa intre 26 si 40 de grade. Pe langa apa fierbinte va puteti bucura si de masaj, sauna sau alte tratamente.

Baile Lukács

Aceste bai din Budapesta au primit primii ‚’pacienti’’ pe la 1880, cu toate acestea, potrivit istoricilor, izvoarele termale ale acestui loc ar data din secolul al XII-lea. Printre localnici sunt foarte populare, iar facilitatile moderne precum sauna cu infrarosu, peretele de sare de Himalaya, sesiunile de masaj, reflexologie si alte tratamente menite a va reda sanatatea sunt un plus.

Baile Császár

Baile Császár au fost costruite in vremuri grele, sub dominatie otomana, prin secolul al XVI-lea. La vremea sa, acest complex termal a fost una dintre cele mai frumoase bai turcesti. Si acum se mai pot observa bucati din piatra originale in jurul piscinei octogonale. Ce gasiti aici? Piscine, jacuzzi, cada de hidroterapie, SPA, baie cu abur, sauna sau masaj. De asemenea cei interesati se pot caza la hotelul si pot beneficia de consultatii in cadrul spitalului care functioneaza aici.

viewscnt

Din aceeași categorie