Vacanta in Africa. 5 destinatii suprinzatoare pe continent

Vacanta in Africa. 5 destinatii suprinzatoare pe continent

Calatoriile noastre nu trebuie sa se rezume doar la destinatii cunoscute, cautati sa iesiti din zona de confort si explorati lumea! De la aceasta idee au pornit si cei de la Travel Lemming, care, primind ajutorul celor mai cunoscuti bloggeri de calatorii, au realizat un top al celor mai interesante locuri in Africa. Pregatiti biletele de avion, iata lista celor 5 destinatii castigatoare de pe continentul african.

Plaja Diani, Kenya

Pe primul loc, in lista destinatiilor de top in Africa, potrivit celor mai impatimiti calatorii, se afla Plaja Diani din Kenya. Daca pana acum cativa ani, aceasta intindere era cunoscuta doar localnicilor, ofertele turistice recente include aceasta optiune de vacanta. Si nu este de mirare. Locul este generos cu turistul indraznet, pune la dispozitie kilometri de nisip alb, apa turcoaz si un plus de adrenalina, oferind ocazia de inota cu rechinii balena, din februarie pana in aprilie. Desigur, aici isi gasesc loc si cei care practica kite-surfing. Avantajul unei vacante in Africa este acela de a nu te plictisi niciodata. Plaja o poti lasa oricand pentru un safari in jungle, pentru o cina romantica sau plaja in oras, asa cum e in Zanzibar.

Ghana

Africa de Vest nu este la fel de cunoscuta turistilor precum alte regiuni ale continentului. Insa, exista un loc ofertant, gata de explorat: Ghana, o tara bogata cultural, multe locuri sa;batice si plaje frumoase. Prindeti valurile in cele mai idilice intinderi de nisip, vizitati Parcul National Mole si intalniti-va cu elefantii sau desfatati-va in capitala Accra. Oricine trebuie sa incerce Aventura pe meleagurile necunoscute, iar Ghana este locul potrivit.

Malawi

Iata o noua destinatie in lumea turistica, Malawi. O tara ce face eforturi mari pentru conservarea populatiilor de animale salbatice. Tocmai de aceea, aici veti gasi numeroase parcuri nationale care au luat in ingrijire specii amenintate la disparitie. E perfect pentru a explora rezervele de natura salbatica Majete si Nkhotakota, unde veti putea sa va apropiati de animale, fară aa fi nevoie sa va strecurati printre caravanele de jeep si furgonete, asa cum se intampla in destinatii mai populare pentru safari. O alta atractie pe harta Malawi este Parcul National Liwonde, cu o oprire in tabara Kutheng pentru o experienta cu adevarat unica. Si daca credeti ca Malawi este doar o destinatie pentru safari, inca nu ati vazut Lacul Malawi. Apele sale curgatoare si pestii colorati sunt alte doua motive pentru a explora aceasta tara.

St. Helena

Pe lista celor 5 destinatii surprinzatoare din Africa se afla si St. Helena. Acest loc este inacntator, o insula de tip vulcanic, cu clima tropical si departe de tarmurile Africii, mai exact vecina Americii de Sud. Insa, izolarea nu este tocmai un lucru negativ, pozitia geografica a dus si la o istorie fascinanta a locului. Spre exemplu, in filele de istorie ale St. Helena apare mentionat exilul lui Napoleon de catre guvernul britanic. Dar tot raul spre bine, exilul a fost mai suportabil datorita peisajelor incredibile, a liniilor de coasta izbitoare, minuni naturale care dau fiori pe sina spinarii si care asteapta vizitatori si pana astazi. Desigur, sa ajungeti pana aici este o aventura in sine, cu barca sau cu un zbor, singurula de altfel intr-o saptamana din Johannesburg.

Lagos, Nigeria

Nici Nigeria nu se afla tocmai in topul preferintelor turistice, insa cei de la Travel Lemming incearca sa schimbe opinii cu descrierea urmatoare: ,, O experienta senzoriala ca nici o alta’’. Asadar, pregatiti-va simturile pentru a fi coplesiti de ritmul, culoarea si energia pe care le veti gasi in lagos. Veti fi surprinsi sa gasiti si un oras mult mai accesibil decat v-ati fi imaginat. Recompensa pentru a va aventura pe aceste meleaguri este pe masura, o experienta autentica de calatorie. Cele trie insule principale care compun Lagos merita sa le acordati un vot de incredere si cateva zile in plus de vacanta. Pe insula Lekki arta cere sacrificial a catorva ore pentru o vizita la Galeria de Arta Nike. Insula Victorie, desigur, includeti-o in itinerar, iar o cina intr-unul dintre restaurantele de top este un atuu. Iyoki este despre tine, calatorule! Cafenele, librarii si o atmosfera relaxanta, as aca pentru sfarsit de vacanta.

Nu plecati din lagos pana nu ati luat la rand intinderile de nisip, pana nu ati mers la spectacolul New Afrika Shrine, gazda a festivalului anual Felabration, care onoreaza legenda muzicala si politica Fela si pana nu ati incercat preparatele culinare unice. Lagos este o experienta de vacanta pe care nu o veti uita in curand!

viewscnt

Din aceeași categorie