Viziteaza Olanda Regala! 3 destinatii de adaugat pe lista de calatorii

Viziteaza Olanda Regala! 3 destinatii de adaugat pe lista de calatorii

Va doriti un weekend plin de aventuri? Vreti sa calatoriti nu prea departe de Romania? Va ganditi ca ati colinda strazile unui oras plin de viata, dar ati asculta si legendele locale? Amesterdam intruneste toate acestea, vazut adesea ca un loc l pierzaniei, orasul stie sa traiasca clipa, asa ca adaugati-l pe lista de calatorii.

Iubitori de natura, romantici incurabili, gurmanzi, admiratori ai artei urbane sau simpli plimbareti, Olanda Regala are cate un pic pentru fiecare.

Amsterdam

Ce cuvinte ar caracteriza acest oras? Deschidere, toleranta, arta, grija pentru mediu, distractie neinfranata, monumente, substante euforice, prostitutie, nivel de trai ridicat. Toate acestea caracterizeaza orasul pe apa de care multi turisti se declara indragostiti. Sa luati barca este o optiune daca va doriti sa vedeti frumusetea orasului, de altfel si o plimbare pe jos este la fel de interesanta. Fanii bicicletelor se pot delecta pe unele dintre cele mai bune piste din Europa, fiindca Amsterdam are grija de mediu. Daca ati ajuns in aceasta ’’Venetie a Olandei’’ faceti o oprire la cel mai mare muzeu din tara, Rijksmuseum.

Daca arta clasica nu este tocmai pe gustul vostru cautati alternative, Sexmuseum este unul dintre cele mai vechi de pe continent. Treceti in vizita si la Casa Anna Frank, povestea din cel de-al Doilea Razboi Mondial este impresionanta.

Si, la final de zi, cautati cea mai apropiata cafenea sau tarabele cu vafe si savurati pe deplin linistea de vacanta!

Zandvoort

Plimbare pe apa, pauza de cafea, muzee, aventura pe bicicleta, si acum ce alte variante exista? Ce spuneti de o excursie, departe d eoras, pan ape malul marii? Puteti rezerva o zi intreaga pentru destinatia de coasta din Zandvoort, in nordul Olandei. Aveti de mers aproximativ 30 de kilometric, iar in jumatate de ora de mers cu trenul va puteti scalda picioarele in apa rece. Savurati un cocktail la barul de pe plaja, daca timpul o permite. Daca vremea nu este atat de calda, multumitiva cu o plimbare in aerul sarat.

Kinderdijk

Olanda este asociata cu moravurile usoare, branzeturile excelente, obiective istorice, allele si, fara indoiala, morile de vant si sabotii din lemn. Toate acestea pot fi vazute in satul Zaanse Schans, dar si satul Kinderdijk poate fi o optiune la fel de interesanta. Acest complex are 19 de mori si a fost inscris pe lista UNESCO . Zona este accesibila gratuit, astfel ca veti putea vedea multe familii cu copii sau sportivi care se bucura de frumusetea din jur. Cum se face accesul catre acest paradis verde? Din Amsterdam exista un tren care face legatura cu Rotterdam, iar de aici aveti un autobus care va va duce direct in satul de basm. Asadar, nu doar ca veti face o pauza in natura, dar puteti arunca o privire si la arhitectura moderna a Rotterdamului. Tineti aproape aparatul de fotografiat, veti avea ce pune pe film, in acesta zi!

viewscnt

Din aceeași categorie