Reteta saptamanii, de la Horia Virlan

Măietec prăjit
 
In continuare va recomand o reteta ardeleneasca, pentru sarbatori.

2 kg de organe ( ficat, inima, plamani, rinichi)
1 kg carne de la gât
0,5 kg ceapa taiata sferturi
150 g de untura de porc
1/2 lingurita de ienibahar
1/2 lingurita de coriandru
1/4 lingurita piper
1/4 lingurita maghiran
sare dupa gust
un mat gros de porc

Mod de preparare:
Fierbeti organele cu 1/2 din condimente, spumand ocazional. Caliti carnea in untura, apoi o scoateti iar din untura ramasa. Sotati ceapa. Scurgeti ceapa de untura si o tocati de doua ori impreuna cu carnea si oraganele. Asezonati mixtura, adaugand putin din supa in care au fiert organele si restul de condimente. Umpleti matul de porc, formand prin rasucire maieteci de cate 20 cm. Intr-o oala, aduceti 6-7 L de apa cu sare la fierbere, apoi intepati maietecii din loc in loc si le legati capetele intre ele cu o ata, apoi ii suspendati deasupra oalei, folosind un facalet. Ii fierbeti in apa care nu trebuie sa clocoteasca, timp de 60-75 min, apoi ii lasati sa se raceasca, in zeama in care au fiert. Cand s-au racit, ii puneti pe un tocator de lemn si asezati deasupra un alt tocator, pe care asezati greutati. Ii tineti asa 24 h.
Cand sunt gata, ii prajiti in putina untura si ii serviti cu muraturi si boia dulce.
 
 
Pe Horia Virlan il puteti urmari in fiecare saptamana, de joi pana duminica, de la ora 19:30, la “Cireasa de pe tort”, numai la Prima TV.
viewscnt

Din aceeași categorie