5 moduri de a trata varicele cu remedii populare

5 moduri de a trata varicele cu remedii populare

Aproximativ 60% dintre oameni au tendinţa de a dezvolta varice la nivelul picioarelor, ceea ce le aduce o mulţime de probleme. Picioarele se acoperă cu vene cianotice, iar oboseala apare rapid la mers. Boala începe cu greutate la nivelul picioarelor, edem periodic, crampe nocturne, apariţia venelor de păianjen. La primele astfel de simptome, este necesar să începi tratarea acestei boli pentru a preveni dezvoltarea sa ulterioară. În stare neglijată, boala este eliminată numai prin metode chirurgicale. În etapele iniţiale, ciorapii elastici speciali vor ajuta la prevenirea progresiei ulterioare a varicelor. În plus, există mai multe remedii populare, care pot opri progresul bolii.

Castan sălbatic

Aescin şi Esculin, care sunt conţinute în castanul sălbatic, previn deteriorarea endoteliului pereţilor venoşi, reducând modificările lor patologice. În plus, acestea conduc la o creştere a producţiei de antitrombină, umplând venele cu sânge, reducând vâscozitatea acestuia. Substanţele au proprietăţi pronunţate antiinflamatoare, venotrope şi decongestionante. Acest efect se datorează inhibării activităţii enzimelor care provoacă leziuni patologice ale venelor. Cel mai eficient în tratamentul varicelor este extractul de fructe de castan, care conţine mai mult de 15% din ingrediente active.

Ulei din seminţe de struguri

Conţinând flavonoide, vitamina E, acid linoleic şi un complex de antioxidanţi, uleiul din seminţe de struguri va ajuta la ameliorarea exacerbării ulterioare a varicelor. Componentele care se găsesc în seminţele de struguri, contribuie la consolidarea structurii ţesutului conjunctiv al vaselor de sânge, reducând astfel inflamaţia. În combinaţie cu vitamina C, care este esenţială pentru formarea colagenului, aceste substanţe protejează capilarele, venele şi chiar arterele de radicalii liberi, cresc tonusul şi elasticitatea pereţilor venoşi, oferă rezistenţă la hemoragii, rupturi şi infecţii. Uleiul din seminţe de struguri poate fi luat oral, 2 linguri pe zi. De asemenea, poţi măcina seminţele de struguri, iar pulberea o poţi adăuga la diferite feluri de mâncăruri fierbinţi.

Ardei iute

Ardeiul este foarte eficient în tratarea varicelor. Conţinutul ridicat de vitamina C ameliorează durerea venelor strânse şi umflate. Se recomandă dizolvarea unei linguriţe de pulbere de chili în apă caldă şi administrarea de trei ori pe zi timp de una până la două luni.

Ulei de ricin

Uleiul de ricin, datorită conţinutului ridicat de gliceride ale acidului ricinoleic, stimulează circulaţia sângelui, reducând coagularea sângelui şi umflarea picioarelor. Se recomandă masarea zonelor cu probleme ale picioarelor de două ori pe zi folosind ulei de ricin cald.

Ulei esenţial de Helichrysum

Uleiul esenţial de Helichrysum este unul dintre cele mai bune remedii pentru tratamentul varicelor. Acest ulei, fiind un anticoagulant, are un efect antispastic şi analgezic. Uleiul acţionează direct asupra sângelui din vene, subţiindu-l şi îmbunătăţind circulaţia acestuia. Utilizarea pe termen lung a acestei substanţe duce la refacerea completă a venelor şi la eliminarea varicelor. Se recomandă masarea zonelor cu probleme cu câteva picături de ulei esenţial.

viewscnt

Din aceeași categorie