7 moduri ştiinţifice de a slăbi rapid

Ai probleme cu pierderea câtorva kilograme în plus? Iată câteva moduri ştiinţifice de a pierde kilogramele în plus. Aceste descoperiri ale oamenilor de ştiinţă te vor ajuta să îţi atingi obiectivul mai uşor şi mai rapid.

Mănâncă din farfurii albastre

Psihologii au dovedit că mâncărurile în farfurii albastre reduc pofta de mâncare. O posibilă explicaţie este că, albastrul nu merge bine cu majoritatea alimentelor. Regula este cunoscută de mult: cu cât mâncarea arată mai atractivă pe farfurie, cu atât vei mânca mai mult.

Combină activitatea fizică cu activitatea mentală

Participanţii la un studiu realizat la Universitatea din Florida au dovedit contrariul. S-a dovedit că cei care, în timp ce făceau exerciţii pe o bicicletă sau pe bandă, citeau sau urmăreau un film, şi-au crescut imperceptibil viteza şi au ars mai multe calorii. Pune această metodă în funcţiune pentru a scăpa de excesul de greutate.

Pierde greutatea cu ora

Dacă doreşti să îţi menţii greutatea sub control, planifică masa principală dimineaţa. Potrivit oamenilor de ştiinţă spanioli, cei care mănâncă mult înainte de ora 15.00 pierd în greutate mai repede şi îşi menţin rezultatul mai mult timp.

Stabileşte obiectivele

Cum să scapi corect de excesul de greutate? Când îţi stabileşti o sarcină, nu spui: „Trebuie să slăbesc 5 kg într-o lună”, ci indici un interval rezonabil: „Trebuie să slăbesc trei până la cinci kilograme până la sezonul de plajă”. Potrivit psihologilor, este mult mai uşor pentru o persoană să respecte un plan, atunci când există un program minim şi un program maxim. Această abordare sporeşte motivaţia şi te ajută să nu renunţi atunci când mai rămâne foarte puţin pentru obiectivul propus - „minus 5 kg”.

Exerciţiu mai puţin

Un studiul danez a implicat două grupuri de voluntari. În primul grup, bărbaţii şi femeile s-au antrenat timp de 30 de minute pe zi, în al doilea - de două ori mai mult. Rezultatele au fost uimitoare: cei care au făcut mişcare doar o jumătate de oră au slăbit cu 2,5 kg sau mai mult într-o lună. S-a dovedit că 30 de minute de antrenament viguros sunt destul de suficiente pentru a activa metabolismul şi a arde calorii. Explicaţia este că după un antrenament mai lung, te vei simţi prea flămând, fie prea obosit şi atunci vei petrece restul zilei pe canapea.

Adaugă ardei iuţi

Dacă doreşti să arzi mai multe calorii şi să consumi mai puţin, include în dieta ta ardei iuţi. Capsaicina - un element care face parte din ardeiul iute, activează sistemul imunitar şi, în acelaşi timp, suprimă senzaţia de foame. Adaugă ardei iuţi la omletă, paste sau risotto şi urmăreşte efectul.

Descarcă aplicaţia pedometru

Pedometrul ajută cu adevărat la menţinerea greutăţii sub control, potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Indiana. S-a dovedit că aplicaţia din smartphone stimulează femeile să crească activitatea fizică: timp de 12 săptămâni, participanţii la experiment au pierdut de la 1 la 3 kilograme, în timp ce dieta lor obişnuită nu s-a schimbat. Cum să scapi de excesul de greutate? Mergi pe hol cu telefonul sau urcă scările. Dacă te deplasezi timp de cinci minute la fiecare oră, acesta este deja un pas semnificativ în procesul de slăbire.

viewscnt

Din aceeași categorie