Beneficiile consumului de porumb. De ce e bine sa mancam porumb

Beneficiile consumului de porumb. De ce e bine sa mancam porumb

Chiar daca este considerata o leguma, este in realitate o cereala. Porumbul este o cereala destul de populara datorita gustului sau incantator, precum si gamei largi de nutrienti. Porumbul ofera mai multe beneficii pentru sanatate datorita existentei in interior a unei nutritii de cea mai buna calitate.

Lumea parea sa sufere de o epidemie de diabet in ultimele decenii. Desi mecanismul exact pentru acest lucru nu poate fi identificat, de obicei se presupune ca acesta se refera la nutritie. Consumul mai multor fructe si legume organice, precum porumbul, a fost presupus a fi o revenire la un stil de alimentatie mai vechi si a fost legat de reducerea semnelor de diabet

Studiile au relevat faptul ca un consum de boabe de porumb ajuta la gestionarea diabetului zaharat non-insulino-dependent si este eficient impotriva hipertensiunii, datorita aparitiei fitochimice fenolice in porumbul integral.

Potrivit Journal of Nutritional Biochemistry, consumul de ulei de coaja de porumb scade colesterolul LDL plasmatic prin reducerea absorbtiei colesterolului din organism.

Porumbul este o sursa bogata de calorii si este un element esential in randul obiceiurilor alimentare la multi locuitori. Continutul calorific de porumb este de 342 de calorii la 100 de grame, care este printre cele mai mari pentru cereale. Acesta este motivul pentru care porumbul este frecvent utilizat pentru cresterea rapida in greutate

viewscnt