Sucurile carbogazoase sunt foarte populare deşi există o serie de dovezi că nu sunt tocmai cele mai sănătoase. Mai mult, cantitatea de zahăr pe care acestea o au depăşeşte multe limite.
Dacă sunteţi atenţi însă cu sănătatea voastră şi a familiei, există şi variante alternative foarte uşor de preparat, plăcute la gust şi care merită încercate.
Ce este apa infuzata
Dacă vrei să faci apă infuzata reţeta e una foarte simplă şi practic nu ai cum să greşeşti pentru că indiferent de ingredientele pe care le alegi, rezultatul va fi unul cel puţin interesant. Pentru apa infuzata ai nevoie de un borcan cu capac etanş, apă plată şi fructe sau legume după preferinţe. Pentru cei care vor să facă pentru prima oară apă infuzata o să vă recomandăm în continuare mai multe variante de reţete pe care le puteţi încerca de a lungul timpului, dar puteţi să inventaţi şi voi propriile reţete.
Apa cu castraveţi şi lămâie – cea mai cunoscută reţetă de apă infuzata
E foarte uşor de preparat şi se poate consuma cu orice ocazie. Ai nevoie doar de câteva felii de castraveţi tăiate cât mai subţire şi de una sau două felii de lămâie. Un secret ar fi faptul că dacă vrei o infuzie a gusturilor mai repede în apă poţi pune lămâia pentru un storcător sau blender şi abia apoi să o adaugi în compoziţie.
În schimb nu uita că se oxidează foarte repede castraveţii aşa că nu prepara o cantitate prea mare de băutură, ci mai bine prepară una nouă
Apa cu pere, ghimbir şi vanilie
Despre această reţetă se spune că are un gust ceva mai extravagant deoarece aromele se află în contrast. Pe de o parte se găseşte o aromă intensă a vaniliei şi a perelor, iar de cealaltă gustul înţepător al ghimbirului iar combinaţia este una memorabilă.