Mergi cu avionul pentru prima dată? Ce ar trebui să ştii?

Mergi cu avionul pentru prima dată? Ce ar trebui să ştii?

Recent, din ce în ce mai mulţi oameni încep să călătorească cu avionul şi mulţi o fac pentru prima dată. Pentru mulţi, prima călătorie cu avionul, coincide cu primul zbor din viaţa lor. Dar aeroporturi şi avioane există în întreaga lume; iar aeroporturile moderne sunt ca nişte oraşe întregi cu transport propriu, reguli de circulaţie, magazine, saloane şi hoteluri. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că cei care nu au zburat niciodată îşi pun întrebări de genul: „Cum să cumpăr un bilet de avion?”, „Unde să mă înregistrez, de ce este nevoie?”, „De ce este imposibil să iei o sticlă de apă în cabină?” etc. În aproape toate aeroporturile şi la toţi transportatorii, procedura pentru transportul pasagerilor este organizată într-un mod similar şi, în general, această o schemă poate fi descrisă în următorii paşi: cumpărarea unui bilet, check-in şi predarea bagajelor, control înainte de zbor, aşteptarea îmbarcării, îmbarcare, zbor, controlul trecerii la sosire, recuperarea bagajelor, control vamal.

Predarea bagajelor

Ar trebui să împachetezi şi să îţi păstrezi bagajele foarte bine sau, chiar mai bine, să utilizezi serviciul de ambalare a bagajelor la aeroport, înainte de a ajunge la ghişeul de check-in. Acest lucru ar trebui făcut, deoarece atunci când îţi împachetezi bagajul, geanta ta este înfăşurată într-un film pe o unitate specială, astfel încât aceasta să nu se rupă şi să nu se murdărească în timpul transportului, ceea ce este destul de probabil. Dar această procedură este plătită şi costă considerabil. Poţi face această procedură acasă folosind folie alimentară şi bandă, de exemplu. Este mai bine să iei articole fragile în bagajele de mână şi să împachetezi recipiente de sticlă în lucruri moi sau să torni conţinutul lor în sticle de plastic.

Îmbarcare

Atunci când zborul tău este anunţat la îmbarcare, trebuie să mergi la poarta de îmbarcare dorită, să prezinţi legitimaţia de îmbarcare pe care ai primit-o la ghişeul de check-in şi să urci la bord. Partea din legitimaţia de îmbarcare care ţi se va returna după controlul înainte de îmbarcare, trebuie păstrată până când părăseşti aeroportul la plecare. În funcţie de aeroport şi de aeronavă, vei urca pe avion printr-un pod de zbor, vei fi luat cu autobuzul sau vei merge pe aerodrom până la avion.

Zbor

Ce să faci la bord? Caută scaunul (indicat de numărul rândului şi litera), pune bagajul de mână în compartimentul de depozitare şi aşează-te pe locul tău. Apoi, trebuie să faci tot ce spun însoţitorii de zbor şi pilotul şi să te bucuri de zbor. Pe toate zborurile, cu excepţia transportatorilor low-cost, ţi se vor servi băuturi (sifon, sucuri, ceai, cafea, uneori chiar şi băuturi alcoolice) şi mâncăruri delicioase în timpul zborului. Şi totul este gratuit.

Primirea bagajelor

Dacă ai ajuns la destinaţie şi după ce treci prin controlul paşapoartelor, vei fi condus în zona de recuperare a bagajelor. Ar trebui să reţii că zona de recuperare a bagajelor este marcată cu inscripţia Bagaje. Acolo, la centura de bagaje indicată pe tablă, vei primi bagajele. Aici este posibil să ai nevoie doar de eticheta pentru bagaje care ţi s-a dat la check-in. După colectarea bagajelor, mergi la controlul vamal.

viewscnt

Din aceeași categorie