Metode simple de a-ti dezinfecta casa pe timp de pandemie

Metode simple de a-ti dezinfecta casa pe timp de pandemie

Cu toţii ne dorim o casă cât mai sigură şi lipsită de pericole.Cu toate aceste, în ultima perioadă cu toată pandemia de COVID-19 care ne-a afectat la nivel mondial, şi acest ultim loc sigur pare să fie pus în bătaia focului.

De cele mai multe ori intrăm în casă fără să ne dezinfectăm mâinile, hainele sau chiar încălţămintea pe care am folosit-o în afara locuinţei. Probabil o facem din obişnuinţă, dar trebuie să fim mai atenţi pentru că asta este principala cauză a răspândirii virusurilor.

Dacă ne dorim în continuare o locuinţă sigură atunci trebuie să luăm măsuri. De aceea astăzi îţi prezint câteva metode prin care îţi poţi ţine casa în siguranţă, pentru a-i proteja pe cei dragi.

Cum să dezinfectezi locuinţa

Există două metode care să nu îţi facă o gaură în buzunar şi care să te asigure că la final vei avea o locuinţă dezinfectată şi sigură.

Prima necesită un container cu apă caldă cu săpun şi ceva pentru şters. Şi practic este ca şi cum ai face curăţenie doar că foloseşti apă caldă care omoară germenii şi bacteriile. Poţi folosi această metodă şi pe mobilier, dar să te asiguri că ştergi surplusul pentru a evita deteriorarea obiectelor.

Iar cea de-a doua, constă în orice tip de substanţă care omoară germenii şi bacteriile combinată cu apă. Totuşi, înainte de a folosii o anumită substanţă gândeşte-te de 2 ori şi testează. Unele dintre ele pot decolora şi deteriora anumite obiecte. Plus că unele nu au un miros plăcut, iar dacă le foloseşti în toată locuinţa va fi nevoie de o aerisire la final.

Cea mai expusă zonă şi cea care se murdăreşte cel mai rapid sunt gresia şi parchetul laminat. Fă-ţi un obicei din a da cu mopul cel puţin o dată la două zile şi foloseşte soluţii care nu au doar un miros plăcut, ci care sunt speciale pentru a distruge bacterii şi virusuri.

Şi încă ceva. Dacă ai animale de companie, asigură-te că nu intră în contact direct cu soluţiile pe care le foloseşti. Cel mai probabil orice soluţie dezinfectantă e foarte dăunătoare pentru animăluţul tău.

viewscnt

Din aceeași categorie