Principalele 3 categorii de alimente care provoaca balonare. Multa lume nu stie acest lucru

Principalele 3 categorii de alimente care provoaca balonare. Multa lume nu stie acest lucru

Ti s-a intamplat ca abdomenul tau sa fie balonat, chiar daca ai mancat o cantitate mica de mancare, chiar daca faci sport ca sa scapi de kilograme in plus, si tot sa arati ca si cum ai avea burta? Nu esti singurul in aceasta situatie.

Nutritionistii au cercetat care ar fi principalele trei motive de balonare din alimentatia unui om normal. De multe ori poti face greseli de alimentatie fara ca macar sa iti dai seama.

E frustrant sa faci mereu alegeri de mancare sanatoasa si totusi sa arati ca si cum ai avea cateva kilograme in plus din cauza balonarii. Nu mai spunem de senzatia de plin pe care o ai. Nutritionistii citati de Daily Mail au gasit trei categorii de alimente care sunt vinovate de aceasta senzatie.

1 Indulcitorii alimentari

Ai crede ca daca alegi mancarea cu renumele de ‘cea mai sanatoasa’ de pe raft o sa te simti minunat. EI, bine, de multe ori alimentele care se comercializeaza si sunt prezentate drept avand un continut scazut de zahar folosesc indulcitori alimentari.

E timpul sa arunci o privire pe eticheta alimentelor inainte sa le cumperi. Daca denumirile indulcitorilor de zahar iti sunt necunoscute si au nume complicate pe care nici macar nu poti sa le citesti, poate ar fi cazul sa nu le mananci.

De la bauturile dietetice sau care se mandresc ca au zero calorii, la sugurile de fructe, toate pot avea indulcitori alimentari care nu sunt altceva decat substante chimice cu care corpul tau nu e obisnuit. E una din principalele cauze de balonare.

Mananci prea multe fructe, legume si linte

Multa lume face greseala ca atunci cand incepe un regim alimentar foarte sanatos sa manance o multime de fructe, legume, linte si fasole. Toate sunt optiuni foarte bune, insa mancate in exces duc la balonare. Tocmai de asta se spune ca un regim alimentar trebuie sa fie diversificat.

Daca esti la regim si vrei sa mananci sanatos si sa te bucuri de toate vitaminele din fructe si legume, alege si alimente bogate in fibre pentru a avea un tranzit intestinal cat mai bun.

Intoleranta la anumite alimente

E inca neclar chiar si pentru lumea stiintifica de ce unele persoane sunt intolerante la anumite alimente. De multe ori aceste intolerante nu se manifesta atat de agresiv pe cat ai crede.

Tocmai de asta o buna parte din populatia globului sufera de intoleranta la lactoza dar nici macar nu stie asta. Principalele efecte sunt balonarea, dar si dureri abdominale, eventual diaree sau mancarimi ale pielii.

viewscnt

Din aceeași categorie