Trucuri prin care faci ca masina de spalat sa se strice cat mai rar

Trucuri prin care faci ca masina de spalat sa se strice cat mai rar

Pentru ca nu costa deloc putin si trebuie sa isi faca treaba impecabil in fiecare zi, masina de spalat este o investitie importanta pentru orice cuplu sau familie. Asa ca vrem sa functioneze cat mai mult si in conditii optime.

In primul rand, nu trebuie sa uitati ca si masina de spalat are nevoie sa fie, la randul ei, spalata. Una curata nu doar ca va spala mai bine rufele, ci va si „trai” o perioada mai indelungata. De obicei, electrocasnicele moderne au o optiune de autocuratire, care ar trebui folosita o data pe luna sau dupa ce ati bagat rufe la spalat de 30 de ori.

Una dintre marile greseli pe care le facem multi dintre noi este ca lasam rufele spalate in masina mai mult timp decat ar trebui. Fie ca vrem sa vedem pana la capat cel mai recent episod din serialul preferat, fie ca ne luam cu alte treburi, rezultatul este acelasi. Hainele raman in cuva, capata un miros neplacut, iar inauntru incepe sa apara mucegaiul.

Studiile de specialitate arata ca defectiunile sunt cauzate, in proportie de 80%, de o folosire necorespunzatoare a masinii. O alte greseala frecventa este nerespectarea capacitatii de incarcare. Umplerea cuvei cu haine pana la refuz este unul dintre factorii cei mai des intalniti care favorizeaza uzura prematura a masinii. Cuva plina cu haine grele se va balansa violent, in special in momentul stoarcerii, si va dezechilibra tamburul.

Durata medie de viata a unei masini de spalat rufe este de aproximativ 10 ani, spun specialistii. Pentru randament maxim, este absolut necesar sa urmati sfaturile de mai sus. Altfel, masina se va defecta sau nu va mai functiona la capacitatea normala.

viewscnt

Din aceeași categorie