Şcoala din satul Dăişoara, judeţul Braşov, concurează umăr la umăr cu unităţile de învăţământ din marile oraşe. Asta după ce a fost renovată şi utilată de Asociaţia Bookland. La fel şi grădiniţa. Copiii, cu mic cu mare, vin cu drag să înveţe. Localnicii se mândresc cu aceste îmbunătăţini, mai ales că ei nu au învăţat în condiţii prea bune.
Dăişoara este un satuc din Tinutul Cohalmului, judetul Brasov, asezat pe firul unei ape – VALEA DĂIŞORII si cunoscut in tara pentru renumitul Dans Dăişorean si muzicantii acestor locuri. Unitatea de învătământ din localitate are o noua fata datorită asociatiei Bookland. Iar elevii vin cu mai multî plăcere la şcoală.
Faţada a fost renovată, parchetul a fost lustruit, iar curtea scolii are pavaj si un gard nou.
Profesorii, dar şi localnicii, sunt conştienţi că elevii reprezintă viitorul acestor plaiuri transilvănene.
Reprezentanţii Asociaţiei Bookland au trecut de orice hop întâmpinat şi au reuşit să le îndeplinească visul elevilor: au o şcoală modernă
In sat, traditia este păstrată cu sfinţenie. Si datorita unui muzeu intemeiat de profesoara scolii gimnaziale Dăişoara, Angela Boboia, noua generatie are acces la informatii pretioase, obiceiuri si ritualuri de peste an ilustrate prin intermediul unor papusi imbracate cu migala si tesaturi specifice portulului zonei. Şi grădiniţa a fost recondiţionată. În curte, cei mici găsesc chiar şi un tobogan şi mai multe leagăne. Aici, micuţii sunt ocrotiţi de educatoare care au urmat meseria din mamă în fiică.
Iar parintii sunt mai linistiti pentur ca gradinita a devenit un spatiu mai atractiv pentru copiii lor.
Impreuna cu reprezentantii scolii, Asociatia Bookland asigura conditii decente de dezvoltare prin educatie, ca apoi sa putem avea asteptari de la tinerii romani!
Prima Tv şi Asociaţia Bookland te invită să te alături campaniei Crede în bine! Împreună construim oameni! şi să donezi 2 euro pentru normalitatea în educaţie. Trimite un SMS cu cuvântul CONSTRUIM la 8845 pentru ca demersul asociaţiei să continue şi pentru ca tot mai mulţi elevi din mediul rural să aiba şansa la o educaţie normală.