Crede în bine! Împreună pentru copiii din Ucraina. Povestea lui Anatol, un voluntar rus stabilit în România

Crede în bine! Împreună pentru copiii din Ucraina. Povestea lui Anatol, un voluntar rus stabilit în România

“Imi pare rău că nu am putut să oprim mai repede această tragedie” Sunt vorbele unui tânăr de naţionalitate rusă stabilit în România. Anatol este translator în aceste zile pentru refugiaţii care ajung în Gara de Nord din Capitală. Pentru oamenii care au fugit din calea bombelor Prima TV se alătură ONG-ului Salvaţi Copiii. Aducem zâmbetul înapoi micuţilor eroi şi spunem împreună: crede in bine!

Gara de Nord, Bucureşti, a 22 zi de război în Ucraina! Trenurile cu refugiaţi sunt încă pline. Mame, copii, bătrâni şi…tot mai puţini bărbaţi, coboară pe peronul unde speră la mai bine. După doar câţiva paşi sunt întâmpinaţi de voluntarii de la Salvaţi Copiii. După un drum lung şi cu sufletul rupt în bucăţi, oamenii caută un colţ în care să fie ei cu gândurile lor, un scaun pe care să se aşeze şi o mână care să-i ajute.

Într-un colţ din încăperea care pare tot mai mică acum o vedem pe Aliona. O mamă împreună cu cele două fiice, Lilia şi Sofia. Sunt din oraşul Mikolaiv şi abia au ajuns în România.

Lilia are 13 ani. Până acum două săptămâni se bucura de viaţă ca orice alt adolescent, azi totul s-a schimbat. Lângă ea este sora mai mică, Sofia, de care are mare grijă, iar pentru mama sa este un real sprijin.

Alături de refugiaţi sunt şi translatorii. Îi recunoaştem repede după vestele portocalii pe care le poarte. Printre ei l-am întâlnit astăzi pe Anatol. Un tânăr de origine rusă stabilit de mai mulţi ani în România. Astăzi a fost prima lui zi ca voluntar.

Anatol a plecat cu toată familia din ţara natală acum 15 ani. Atunci când traiul din Rusia începea să fie tot mai greu. Şi-au dorit să trăiască în Europa şi într-o ţară în care se simtă liberi. Spune despre ruşi şi ucraineni că erau ca fraţii…până acum…

Împreună suntem şi noi, doar aşa putem să-i ajutăm pe copiii din Ucraina să spere la un viitor mai bun. Trimite un sms la nr 8827 şi donează 2 euro! Crede în bine. Uniţi într-o campanie Prima TV şi Salvaţi copiii.”

viewscnt

Din aceeași categorie