CÂRCOTAŞII, VACCINARE CU PERIPEŢII LA… BOTOROAGA

Întreaga echipa a Cronicii Cârcotaşilor s-a vaccinat anti-Covid 19 la  Botoroaga, în Teleorman. Drumul până la dispensarul comunal, locul în care echipa a obţinut paşaportul de vaccinare, a fost unul plin de aventuri, presărat cu glume marca Dezbrăcatu şi cu veselie de teambuilding.  “A fost ceva deosebit. Dacă alţii se relaxează prin Egipt sau prin Maldive, noi am zis să fim autentici şi să facem un mini sejur la Botoroaga, ca să obţinem paşaportul. Trebuie să mărturisesc că Dezbră a fost atracţia şi deliciul sejurului, pentru că a ţinut-o dintr-o glumă în alta, probabil de emoţii”,  spune Ioana Petric, co-prezentator al Cronicii.
Până la Botoroaga, Cârcotasii au avut timp să admire frumuseţea patriei. “România profundă nu e cea din jurul Porchanelor din Dorobanţi şi a roabelor cu şampanie de la cluburile de fiţe. Cu ea va întâlniţi şi la o aruncătură de baţ de Bucureşti. Ea este România paralelă. Ţinută în în aceaste condiţii de peste 30 de ani. Dar speranţe există. Am văzut în această deplasare mai multe tractoare decât am văzut în toată viaţa mea. Şi câmpuri lucrate şi agricultură performantă. E clar că bunăstarea va ajunge şi pe aceste meleaguri. Cu ajutorul UE, evident”, spune Şerban Huidu.
Cârcotaşii au închiriat un microbuz în care s-a cântat şi s-a dansat ca în vremurile bune. Responsabile de antrenul au fost, evident, bebelusele. “Echipa Cronicii e una foarte unită şi mereu pusă pe distracţie aşa că ne-am hotărât să luăm excursia la vaccin ca pe team building-ul pe care nu l-am putut organiza din cauza pandemiei”, spune amuzată Gabriela Marin, actriţa care dă viaţă chiar Vioricăi Dăncilă la Cronicuţă.
Lăsând gluma la o parte, la Botoroaga, la dispensarul comunal, i-au aşteptat cadre medicale bine pregătite şi primitoare. “Cum toate centrele din Bucureşti avea locurile ocupate, cei de la centrul de programare mi-au dat alternative în judeţele din jur. Cel mai liber era Teleorman. Şi aşa am ajuns în Botoroaga. La 58 km de capitală şi 15 km de Videle. Am văzut locuri minunate: cabinetul de parlamentar al inegalabilul fost ministru de interne Carmen Dan sau casa prim ministerială a doamnei Dăncilă. Revenind la vaccinare, ne-au asistat medici calzi şi primitori cărora le mulţumim şi pe care i-am anunţat că ne intoarcem”, spune Şerban Huidu
 
Pentru Codruţ Keghes, alias Dezbrăcatu, experienţa vaccinării a fost una aşteptată, mai ales ca el a avut de luptat în trecut cu Covid 19. “A fost o perioadă grea pentru că am avut o formă medie acută şi chiar nu e de glumă sau de ignorat.  Virusul nu se vede, simte sau miroase! Numărul bolnavilor e în creştere şi asta pe fondul unor relaxări gratuite. Sănătoşi să fim toţi pentru că restul cumpărăm”, spune Codruţ.
Sfatul cârcotaşilor pentru cei care se pregătesc de vaccin e acelaşi: faceţi-l pentru că vă poate salva viaţa. “Să fie curajoşi şi să asculte recomandările medicilor. Aaa, şi să meargă cu prietenii. E mult mai amuzant aşa”, spune Gabriela Marin. “Să nu plângeţi, că nu doare! Sfatul meu ar fi să se informeze şi să acţioneze în consecinţă. Nu pot spune nimănui să se vaccineze sau nu, până la urmă e o chestiune de alegere personală, dar le pot spune să se gândească şi la cei din jur şi la ce bine ar fi să scăpăm de pandemie”, o completează colega  şi prietena de cârcoteală, Ioana Petric
Imagini inedite din aventura vaccinării anti-COVID 19 de la Botoroaga pot fi urmărite în ediţia de miercuri, 10 martie, de la ora 20.00, a Cronicii Cârcotaşilor, difuzată de Prima TV.
 
viewscnt