NEW AMSTERDAM

Distribuţie: Ryan Eggold, Janet Montgomery, Freema Agyeman, Jocko Sims, Anupam Kher, Tyler Labine

New Amsterdam - cel mai vechi spital public din America! Aici există o regulă unică, diferită de celelalte spitale: indiferent dacă pacienţii suferă de Ebola, sunt prizonieri ai unui penitenciar de înaltă securitate sau preşedinţi ai Statelor Unite, toţi, fără excepţie, sunt trataţi sub acelaşi acoperiş, la fel! Dar, ca în majoritatea instituţiilor publice medicale din lume, finanţate de stat, subfinanţarea erodează dramatic reuşita eforturilor doctorilor.

Problemelor administrative li se adaugă cele sociale, operaţionale şi funcţionale...Sosirea în spital, a unui nou director medical, Max Goodwin, e privită cu multă neîncredere de ceilalţi medici. Genialul şi fermecătorul nou venit tulbură  aşa zisa normalitate a vieţii medicale de aici, pentru că el e hotărât să dea o altă dinamică acesteia. Lupta lui este pe multiple planuri, deoarece se confruntă zilnic şi cu boala de care suferă...Max îşi propune, nici mai mult, nici mai puţin decât  să anihileze birocraţia şi să ofere îngrijiri excepţionale. Fără să accepte „nu”, drept răspuns, dr. Goodwin începe  să desfiinţeze vechile obiceiuri din spital şi să demonstreze că nu se va opri de la nimic pentru a da o viaţă nouă acestui centru medical cu personal insuficient, subfinanţat, subapreciat, pe care să-l aducă înapoi la vechea glorie.

Personajul Max Goodwin este inspirat de cel al unui un medic real, care a sfidat sistemul dintr-un vechi spital şi a povestit evoluţia  a doisprezece dintre pacienţii săi. Acest medic a fost el consultant pentru producţie.

viewscnt

Stiri