UMBRELE TRECUTULUIPRODUCTIE: 2005
REGIE: David Cronenberg
DISTRIBUTIE: Ed Harris, Viggo Mortensen; Maria Bello
DIFUZARE: 19 septembrie 2021 01:00

Tom Stall ducea o viaţă liniştită alături de soţia sa şi cei doi copii ai lor, în micul oraş Millbrook, Indiana. Într-o noapte însă existenţa lor idilică este tulburată de o întâmplare nefericită. Tom reuşeşte să înlăture un jaf în micul său bistrou, omorându-i pe cei doi atacatori, salvându-şi astfel clienţii şi prietenii şi devenind peste noapte eroul oraşului

În urma acestui eveniment el devine un subiect de media, naţional, şi toate încercările lui de a reveni la viaţa normală de dinainte, sunt spulberate de apariţia neaşteptată în orăşel a unui personaj misterios ce crede că Tom este omul ce l-a desfigurat în trecut. Violenţa cere violenţă, iar sângele apă nu se face. Căci se pare că eroul a fost un mercenar.

Filmul a fost nominalizat la numeroase festivaluri de film, precum Festivalul International de Film din Toronto in 2005 pentru “Cel mai bun film” si “Cel mai bun regizor”, la Globurile de Aur din 2006 pentru “Cea mai buna actrita intr-o drama” si “Cel mai bun film”, la Oscar in 2006 la categoriile “Cel mai bun actor in rol secundar” si “Cel mai bun scenariu adaptat”, la premiul Bafta la categoria “Cel mai bun scenariu”, Premiul Cezar si Premiul David di Donatello pentru “Cel mai bun film strain”.

viewscnt

Stiri