3 retete pentru un mic dejun rapid. Usor, gustos si fara batai de cap!

3 retete pentru un mic dejun rapid. Usor, gustos si fara batai de cap!

Stim ce corvoada este sa gasiti cele mai bune idei pentru micul dejun, dar in acelasi timp diverse, cu gust, iar timpul de pregatire sa nu fie mai mare de 15 minute. Nu este imposibil, ba chiar fiecare dimineata poate arata altfel, culinar vorbind, doar cu putina pricepere si o lista minima de ingrediente. V-am starnit curiozitatea?

Iata 3 retete pentru un mic dejun rapid:

Budinca de chia si ovaz cu fructe

Timp de preparare: 10 minute

Portii: 2

Semintele de chia sunt o sursa ideala de fibre, omega 3 si proteina, spun medicii nutritionisti. Capacitatea lor de a-si mari volumul, chiar si pana la de trei ori, ne ofera senzatia de satietate mai repid, fiind un aliment excelent in curele de slabire, dar si o varianta rapida de mic dejun.

Ovazul, de altfel, este o cereala la fel de sanatoasa, bogata in proteine, fibre, vitamina B si o sursa excelenta de antioxidanti care lupta impotriva inflamatiilor.

Budinca de chia si ovaz poate fi gata in 10 minute, astfel ca devine o varianta buna pentru micul dejun mai ales pentru cei care nu au foarte mult timp de dimineata. Budinca poate fi preparata chiar de seara si lasata la frigider, iar a doua zi sa fie consumata. Tot ce aveti de facut este sa mixati semintele si fulgii de ovaz cu lapte si sa adaugati fructele preferate.

Ingrediente:

4 linguri de seminte de chia(gasiti in farmaciile naturiste)

2 linguri fulgi de ovaz

100 de ml de lapte de vaca, capra sau lapte vegetal( migdale, fistic, cocos)

1 lingura de miere, sirop de artar, zahar de cocos, etc

Zmeura, afine, banane sau orice alt fruct preferat dupa gustul fiecaruia

Clatite cu banana si ou

Portii: 5-7

Timp de preparare: 15 minute

Devoratorii de dulciuri, la orice ora din zi si din noapte, vor gasi, cel putin, interesanta aceasta reteta un pic mai ’’altfel’’ de clatite. Inspirata de celebrele ’’pancakes’’, reteta cu banane se face usor si clatitele sunt mai pufoase decat cele frantuzesti. Mixati bananele si laptele pana obtineti o pasta moala, separat se va bate oul la care adaugati zaharul vanilat, un strop de ulei si faina. Compozitiei de ou i sa va adauga smothie-ul de banane si lapte si, in functie de cat de subtiri le vreti, puteti pune 50 de ml de apa minerala.

Ingrediente:

1 banana coapta

1 ou

100 ml de lapte de vaca(optional vegetal)

50 ml apa minerala, optional

100 grame de faina

Zahar vanilat

Un praf de sare

Sandwich croque madame

Portii: 2

Timp preparare: 15 minute

Pentru unii dintre noi micul dejun trebuie sa fie consistent, si cand spunem asta ne referim la proteina, da, multa proteina ca sa ne ajunga pana la orele pranzului.

Cum facem acest sandvis cu nume nobil? Cele doua baghete de paine clasica, cu seminte, neagra sau cu cartof, dupa preferinte, se taie in lungime pe jumatate si se pun la cuptor pana devin aurii. Oulor le vom da si lor o fata, prajite bine in tigaia cu ulei, dupa care vom usca prosciuto in cuptorul electric dat pe ventilatie. Odata ingredientele gata, puteti alterna straturile pentru un sandvis gustos. Suntem generosi cu feliile de prosciuto si decoram bagheta noastra si cu felii de mozzarella. Ca o cireasa pe tort, punem oul ochi si lasam cateva secunde in cuptorul incins pentru a se topi branza.

Ingrediente:

100 de grame mini mozzarella

100 de grame prosciuto crudo

2 oua

2 baghete mici

Pofta buna!

viewscnt

Din aceeași categorie