FoodPro Preloader

5 moduri de a trata varicele cu remedii populare

Aproximativ 60% dintre oameni au tendința de a dezvolta varice la nivelul picioarelor, ceea ce le aduce o mulțime de probleme. Picioarele se acoperă cu vene cianotice, iar oboseala apare rapid la mers. Boala începe cu greutate la nivelul picioarelor, edem periodic, crampe nocturne, apariția venelor de păianjen. La primele astfel de simptome, este necesar să începi tratarea acestei boli pentru a preveni dezvoltarea sa ulterioară. În stare neglijată, boala este eliminată numai prin metode chirurgicale. În etapele inițiale, ciorapii elastici speciali vor ajuta la prevenirea progresiei ulterioare a varicelor. În plus, există mai multe remedii populare, care pot opri progresul bolii.

 

Castan sălbatic

 

Aescin și Esculin, care sunt conținute în castanul sălbatic, previn deteriorarea endoteliului pereților venoşi, reducând modificările lor patologice. În plus, acestea conduc la o creștere a producției de antitrombină, umplând venele cu sânge, reducând vâscozitatea acestuia. Substanțele au proprietăți pronunțate antiinflamatoare, venotrope și decongestionante. Acest efect se datorează inhibării activității enzimelor care provoacă leziuni patologice ale venelor. Cel mai eficient în tratamentul varicelor este extractul de fructe de castan, care conține mai mult de 15% din ingrediente active.

 

Ulei din semințe de struguri

 

Conținând flavonoide, vitamina E, acid linoleic și un complex de antioxidanți, uleiul din semințe de struguri va ajuta la ameliorarea exacerbării ulterioare a varicelor. Componentele care se găsesc în semințele de struguri, contribuie la consolidarea structurii țesutului conjunctiv al vaselor de sânge, reducând astfel inflamația. În combinație cu vitamina C, care este esențială pentru formarea colagenului, aceste substanțe protejează capilarele, venele și chiar arterele de radicalii liberi, cresc tonusul și elasticitatea pereților venoși, oferă rezistență la hemoragii, rupturi și infecții. Uleiul din semințe de struguri poate fi luat oral, 2 linguri pe zi. De asemenea, poți măcina semințele de struguri, iar pulberea o poți adăuga la diferite feluri de mâncăruri fierbinți.

 

Ardei iute

 

Ardeiul este foarte eficient în tratarea varicelor. Conținutul ridicat de vitamina C ameliorează durerea venelor strânse și umflate. Se recomandă dizolvarea unei lingurițe de pulbere de chili în apă caldă și administrarea de trei ori pe zi timp de una până la două luni.

 

Ulei de ricin

 

Uleiul de ricin, datorită conținutului ridicat de gliceride ale acidului ricinoleic, stimulează circulația sângelui, reducând coagularea sângelui și umflarea picioarelor. Se recomandă masarea zonelor cu probleme ale picioarelor de două ori pe zi folosind ulei de ricin cald.

 

Ulei esențial de Helichrysum

 

Uleiul esențial de Helichrysum este unul dintre cele mai bune remedii pentru tratamentul varicelor. Acest ulei, fiind un anticoagulant, are un efect antispastic și analgezic. Uleiul acționează direct asupra sângelui din vene, subțiindu-l și îmbunătățind circulația acestuia. Utilizarea pe termen lung a acestei substanțe duce la refacerea completă a venelor și la eliminarea varicelor. Se recomandă masarea zonelor cu probleme cu câteva picături de ulei esențial.

 

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU