FoodPro Preloader

8 alimente care pot favoriza cancerul

Mai multe studii au demonstrat în timp că între alimentație și incidența bolilor există o strânsă legătură. În cazul cancerului, s-a arătat că un regim alimentar dezechilibrat, în care predomină substanțe chimice nocive, poate favoriza apariția acestei maladii.

 Iată, așadar, o listă cu alimentele care pot provoca sau chiar agrava cancerul!

Alimentele transgenice

Acestea sunt de fapt alimentele modificate genetic, despre care se spune că pot genera diferite boli, între care și cancerul, mai precis substanțele utilizate pentru cultura lor pot provoca tumori.

Problema este că alimentele modificate genetic sunt mai greu de identificat. Din această categorie fac parte mai ales alimentele care conțin soia, porumb sau rapiță (inclusiv derivatele lor). Pentru a evita consumul acestor organisme modificate genetic, alege alimente din surse naturale verificate, adică acele alimente care nu sunt cultivate prin intermediul biotehnologiei.

Carnea pasteurizată


Toate produsele de origine animală, cum ar fi parizerul, cârnații, crenvurștii, șunca etc., sunt pline de conservanți chimici (nitratul de sodiu și nitriți), care au rolul de a menține aceste mezeluri proaspete pentru o perioadă cât mai îndelungată. Totuși, consumul acestor mezeluri este asociat cu apariția cancerului de colon.

Este important, așadar, să se consume carne de la animale hrănite cu iarbă și nu cu porumb.

Popcorn

Popcornul pare gustarea perfectă pentru o seară relaxantă în fața televizorului, mai ales că se prepară atât de rapid, doar 2-3 minute în cuptorul cu microunde.

Totuși, ingredientele din punga de popcorn (la care se adaugă radiațiile cuptorului cu microunde) sunt asociate cu cancerul sau infertilitatea. În plus, sortimentele de floricele cu aromă de unt conțin un compus numit diacetil, o substanță care ingerată în exces poate provoca boli pulmonare severe.

De asemenea, popcornul conține ulei de soia parțial hidrogenat, una dintre cele mai toxice grăsimi trans.

Băuturile răcoritoare sau dietetice


Acestea conțin cantități uriașe de zahăr, precum și o mare cantitate de chimicale, aditivi alimentari, coloranți etc.

Așa numite băuturi ,,light'' sunt încă și mai periculoase, deoarece conțin aspartam, un îndulcitor artificial asociat cu diferite forme de cancer și defecte de naștere. De asemenea, sucraloza și zaharina au fost corelate cu diverse patologii.

Făina rafinată

Este un ingredient comun găsit în majoritatea alimentelor procesate, excesul de glucide fiind cel mai îngrijorător. De altfel, consumul regulat de făină rafinată crește considerabil riscul apariției de cancer mamar la femei.

Optează, așadar, pentru alimente complet integrale (cereale de culoare galbenă sau maro, de exemplu) și evită pe cât posibil produsele de patiserie.

Zahărul rafinat

În mod similar cu făina rafinată, consumul regulat de zahăr rafinat crește nivelul de insulină din sânge și ,,alimentează'' dezvoltarea celulelor canceroase.

Atenție, deci, la alimentele bogate în fructoză: siropuri, sucuri, prăjituri, sosuri, cereale și alte băuturi răcoritoare.

Zahărul poate fi înlocuit cu succes de stevie (un îndulcitor natural) sau miere, cea mai sănătoasă alternativă.

Uleiurile hidrogenate

Acestea sunt uleiuri vegetale, care sunt transformate în grăsimi semi-tari (fiind mai uşor de manipulat şi de transportat), care prin reacţia lor cu hidrogenul, dă naştere la procesul cunoscut sub numele de hidrogenare. Utilizarea grăsimilor hidrogenate corespund cu anii '60 şi '70 fiind folosite în margarină, chips-uri, biscuiţi, prăjituri şi produse de patiserie, această perioada a apărut odată cu preocupările privind cantitatea de grăsime animală consumată.

Utilizarea lor a crescut de-a lungul anilor astfel că astăzi tot mai multe produse alimentare se prepară cu aceste grăsimi hidrogenate cum ar fi semipreparatele şi produsele de tip fast food.

Din păcate, prin procesul de hidrogenare se produce un procent de grăsimi modificate chimic numiţi acizi graşi trans sau grăsimi trans, care s-au dovedit a fi dăunătoare sănătăţii. Pentru mai multe informatii intrati AICI.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU