Ai auzit vreodata de Vitamina P? E vitala pentru intarirea imunitatii si in combaterea diabetului. Unde se gaseste

Ai auzit vreodata de Vitamina P? E vitala pentru intarirea imunitatii si in combaterea diabetului. Unde se gaseste

Oricine are o preocupare minima fata de ceea ce mananca si fata de sanatatea sa stie ca exista cateva categorii majore de vitamine si minerale pe care trebuie sa le includem in alimentatia noastra. Vitamina C se gaseste in portocale si alte fructe si legume si e importanta in refacerea corpului la rani. Vitamina soarelui este vitamina D cea produsa de piele atunci cand intra in contact cu ultravioletele din lumina si e esentiala pentru oase.

Dar de vitamina P ati auzit vreodata? Probabil ca nu pentru ca majoritatea oamenilor nu au auzit. Termenul a fost folosit prima oara la inceputul anilor 1930 pentru a descrie compusii care dau pigmentul plantelor. Dupa aproape un secol, studiile au avansat si acesti compusi sunt cunoscuti in ziua de astazi drept flavonoide.

Stiinta a identificat intre 4000 si 6000 de tipuri diferite de flavonoide care sunt responsabile de mirosul fructelor si legumelor si care le protejeaza impotriva bacteriilor, fungii si altele.

In mod egal acesti nutrienti sunt importanti si pentru corpul uman, ajuta la mentinerea sanatatii oaselor si dintilor, ajuta la producerea de colagen care sustine structura de vase de sange, muschii si pielea.

Mai mult, ajuta corpul sa se vindece, ajuta la inchiderea inflamatiilor. Dar probabil va intrebati de unde ne putem asigura ca luam doza zilnica necesara. Un studiu recent, citat de Daily Mail, arata ca oamenii care au o dieta bogata in citrice, fructe au un risc de probleme de inima mai scazut cu 31% fata de restul oamenilor.

O alta sursa foarte buna de flavonoide o reprezinta ceaiul dar si cacaoa care sunt adevarata hrana pentru inima si creier. Pentru a lupta impotriva alergiilor e recomandat consumul de ceapa, dar si broccoli, ghimbir, asparagus dar si salata verde.

De exemplu, Universitatea Osaka din Japonia a demonstrat printr-un studiu ca exista suplimente care au efecte foarte bune impotriva alergiilor, in special cele la polen, insa aceste suplimente erau echivalentul cu consumul de doua cepe pe zi.

Astfel, consumul de ceapa sau alte fructe si legume precum merele, fasolea verde, contin doze importante de vitamina P cu efecte excelente asupra sanatatii.

viewscnt

Din aceeași categorie