FoodPro Preloader

Cele mai bune 5 comedii negre din ultimii ani


Comediile negre sunt filme greu de reușit: Fie sparg topurile și devin pelicule-cult, cu o urmărire globală timp de numeroși ani, fie atrag critici negative și dispar imediat în zgomotul cinematografic zilnic.

Iată, deci, cinci dintre cele mai reușite comedii negre din istoria cinematografiei, filme pe care nu le veți uita prea ușor.

1. Network (1976)

Poate cel mai vizionar film făcut vreodată, Network spune povestea unui prezentator de știri care înnebunește, însă e păstrat în emisie pentru că avea ratinguri foarte bune. Dacă urmăriți capodopera realizată de Sidney Lumet despre situația televiziunii și a informării în masă veți descoperi câteva roluri excepționale făcute de Faye Dunaway, Peter Finch și un tânăr Robert Duvall.

2. Pulp Fiction (1994)Filmul cu care regizorul american Quentin Tarantino și-a făcut numele la Hollywood, Pulp Fiction, spune mai multe povești în același timp, iar coincidențele, Los Angeles fiind un oraș foarte mic uneori, apar la tot pasul, purtându-i pe privitori în diferite aventuri tot mai ciudate.

3. Lupul de pe Wall Street (2013)Regizorul Martin Scorsese a reușit să facă din Lupul de pe Wall Street, povestea brokerului Jordan Belfort, una dintre cele mai interesante pelicule din ultimii ani. Cu Leonardo Di Caprio în rolul principal, acest film vă va face să râdeți din primul până în ultimul minut.

4. Fargo (1996)

Nu ați crede că peisajul rural din Minnesota, un fel de Teleorman înghețat al americanilor, ar putea fi scena unor evenimente bizare și violente. Ei bine, dacă veți urmări filmul Fargo, a nu se confunda cu serialul - unul la fel de bine realizat -, nu veți avea o secundă de regret.

5. Suburbicon (2017)

Suburbicon, filmul pe care îl puteți vedea pe Prima TV, este ultima mențiune de pe lista noastră, fiind o comedie neagră recentă, cu o distribuție excepțională, în care îi regăsim pe foștii câștigători de premii Oscar, Julianne Moore și Matt Damon. 

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU