Cele mai bune 5 comedii negre din ultimii ani

Cele mai bune 5 comedii negre din ultimii ani


Comediile negre sunt filme greu de reuşit: Fie sparg topurile şi devin pelicule-cult, cu o urmărire globală timp de numeroşi ani, fie atrag critici negative şi dispar imediat în zgomotul cinematografic zilnic.

Iată, deci, cinci dintre cele mai reuşite comedii negre din istoria cinematografiei, filme pe care nu le veţi uita prea uşor.

1. Network (1976)

Poate cel mai vizionar film făcut vreodată, Network spune povestea unui prezentator de ştiri care înnebuneşte, însă e păstrat în emisie pentru că avea ratinguri foarte bune. Dacă urmăriţi capodopera realizată de Sidney Lumet despre situaţia televiziunii şi a informării în masă veţi descoperi câteva roluri excepţionale făcute de Faye Dunaway, Peter Finch şi un tânăr Robert Duvall.

2. Pulp Fiction (1994)



Filmul cu care regizorul american Quentin Tarantino şi-a făcut numele la Hollywood, Pulp Fiction, spune mai multe poveşti în acelaşi timp, iar coincidenţele, Los Angeles fiind un oraş foarte mic uneori, apar la tot pasul, purtându-i pe privitori în diferite aventuri tot mai ciudate.

3. Lupul de pe Wall Street (2013)



Regizorul Martin Scorsese a reuşit să facă din Lupul de pe Wall Street, povestea brokerului Jordan Belfort, una dintre cele mai interesante pelicule din ultimii ani. Cu Leonardo Di Caprio în rolul principal, acest film vă va face să râdeţi din primul până în ultimul minut.

4. Fargo (1996)

Nu aţi crede că peisajul rural din Minnesota, un fel de Teleorman îngheţat al americanilor, ar putea fi scena unor evenimente bizare şi violente. Ei bine, dacă veţi urmări filmul Fargo, a nu se confunda cu serialul - unul la fel de bine realizat -, nu veţi avea o secundă de regret.

5. Suburbicon (2017)

Suburbicon, filmul pe care îl puteţi vedea pe Prima TV, este ultima menţiune de pe lista noastră, fiind o comedie neagră recentă, cu o distribuţie excepţională, în care îi regăsim pe foştii câştigători de premii Oscar, Julianne Moore şi Matt Damon.

viewscnt

Din aceeași categorie