Din 31 august Starea natiei revine cu un nou sezon la Prima TV!

Din 31 august Starea natiei revine cu un nou sezon la Prima TV!

Din 31 august Starea Natiei revine cu un nou sezon la Prima TV! Emisiunea va fi difuzata, de luni pana joi, de la ora 22.00, la Prima TV. Despre acest nou sezon Dragos Patraru spune: “Vor reveni scenetele, dar cu mai multe personaje, iar aici veti vedea inca din prima emisiune despre ce este vorba. Apoi, vom avea reportaj cel putin o data pe saptamana, iar pentru duminica, Starea natiei Special, emisiunea in care luam un singur subiect si-l intoarcem pe toate partile, am incheiat in vara asta o colaborare cu colegii nostri Diana Oncioiu si Vlad Stoicescu, de la organizatia Dela0.ro, deci acesta va fi un proiect comun Starea natiei - dela0. Pentru ca noi credem ca e nevoie de multa experienta, de resurse serioase, atat materiale, cat si de timp, pentru a le putea oferi telespectatorilor nostri, saptamanal, o perspectiva cat mai corecta si cat mai completa asupra unor subiecte importante, de multe ori nediscutate suficient sau asa cum trebuie, in spatiul public. Si noua e si rubrica lui Radu Hanganut, Macelaria de Fake-news, care va fi si pe Prima TV si care s-a miscat bine pe online, in aceasta vara. Si ar mai fi lucruri, vor arata foarte frumos lucrurile pe Prima TV din aceasta toamna.”

Se intoarce si celebra rubrica Vax populi, pentru ca “este nevoie sa ne aducem permanent aminte unde suntem, nivelul la care ne aflam, ca societate, si sa incepem constructia de la ceea ce suntem si ceea ce avem. ” spune Dragos Patraru si adauga: “Apoi, desigur, ramane Ceasul bun, pentru ca telespectatorii nostri au reusit sa schimbe pur si simplu destinele unor familii sau macar ale unor copii din familii sarace. Stim ca nu e de ajuns, stim ca activitatea asta de caritate face si destul rau intr-o societate in care noi, cetatenii, luam locul statului, iar statul intelege de aici ca nu mai e treaba lui sa-si indeplineasca atributiile. Dar daca fiecare ar avea grija sa ajute pe cineva de langa el, atunci am fi impreuna intr-o lume mai buna. Si ne-am simti cu totii mai bine.”

Dragos Patraru se va implica din aceasta toamna si in alte proiecte: “Continuam cu Scoala natiei, unde vom trage tare anul asta, atat pe zona de masterclass, cat si pe alte doua zone pe care le consideram importante: zona scolara si cea de cetatenie. In zona scolara am gasit deja profesori (unii deja au inceput sa predea pe Scoala natiei) care ne vor ajuta sa punem la punct doua pachete, pachetul Capacitate si pachetul Bac, care vor fi puse complet gratuit la dispozitia tuturor copiilor, astfel incat ei sa invete in ritmul lor, de la oameni cu har, care nu ii trag de urechi, nu tipa la ei, nu le pun note, ci doar vor sa ii ajute sa treaca de examene, fara sa dea zeci de mii de lei la ”meditatii”, ca sa-si faca alde Iohannis cinci case. De asemenea, continuam proiectul Starea sanatatii, care s-a bucurat de mare succes atat la Prima TV, cat si pe zona de online, vom scoate cartea despre nutritie in aceasta toamna, iar cu banii obtinuti vom finanta un alt proiect pe care l-am definitivat in aceasta vara, Editura natiei. Pentru ca se traduc prea putine carti despre marile intrebari care se pun si la care se incearca raspunsuri in lume, iar cele care se traduc fie sunt traduse prea tarziu, fie sunt incredibil de scumpe pentru buzunarele romanilor. Vrem sa punem umarul la rezolvarea acestei probleme, printr-o organizatie care nu isi propune sa functioneze pentru profit, ci pentru a aduce mai multa cunoastere, mai multa informatie relevanta la preturi accesibile pentru cei care prefera sa citeasca in limba romana. Si tot ca noutate avem Starea planetei, unde colega mea Alexandra Corbu, va aborda subiecte care tin de sanatatea planetei, prea putin discutate serios in spatiul romanesc. Si reluam si Starea muncii, cu expert in relatii de munca Victoria Stoiciu, pentru ca am intrerupt proiectul cand a inceput pandemia. Am deschis in aceasta vara si Cafeneaua natiei, la Ploiesti, de aici vom extinde conceptul, de cafenea cu cafea proaspat prajita in local, restaurant vegetarian, biblioteca cu 1000 de carti recomandate de noi si camin cultural, cu sala de spectacole (teatru, stand-up, concerte, lansari de carte, conferinte).”

Al noualea sezon al emisiunii Starea natiei este la Prima TV, din 31 august. Emisiunea prezentata de Dragos Patraru va fi difuzata de luni pana joi, de la ora 22.00, si duminica, de la ora 22.00, Starea natiei Special.

viewscnt

Din aceeași categorie