Din 9 octombrie, de la ora 20.30, Alege reţeta naţională începe la Prima TV

Din 9 octombrie, de la ora 20.30,  Alege reţeta naţională începe la Prima TV

Din 9 octombrie, la Prima TV, de la ora 20.30, începe Alege reţeta naţională, primul cooking show în care se vor selecta cele mai bune preparate tradiţionale româneşti. Alege reţeta naţională este primul concurs culinar TV în care orice bucătar amator are şansa de a demonstra, chiar la el acasă, că preparatul său numărul 1 merită să fie numit Reţetă Naţională.

Alege reţeta naţională se vede la Prima TV, din 9 octombrie, de la ora 20.30, şi este prima competiţie de gătit preparate tradiţionale, în care concurenţii se notează reciproc iar „instanţa supremă”, Horia Vîrlan, are drept de veto prin propriile lui note, care pot răsturna oricând clasamentul. „Concurenţii sunt pricepuţi în bucătărie dar mai mult decât atât, fiecare dintre ei doreste să dăruiască celor care se uită la emisiune câte un pic din zestrea culturală a locului în care s-a născut. Ba prin meşteşuguri străvechi, ba prin muzică ori dansuri populare specifice zonei, concurentii vor sa trezească sentimentul naţional fără a transforma acest lucru în naţionalism. Mai mult decat atât, la emisiune participă reprezentanţi din comunităţile poloneză, armeană, maghiară ori rusă, ba chiar si o reprezentantă a comunităţii vlahilor din Bulgaria, deci este ceva ce nu trebuie ratat” spune Horia Vîrlan.

În fiecare episod, Horia Vîrlan şi trei concurenţi din zone diferite ale României, poposesc pe rând, la fiecare acasă. Acolo, fac cunoştinţă cu rudele gazdei, descoperă gospodăria şi sursele ingredientelor pentru gătit, se împrietenesc cu locurile şi obiceiurile. Concurentul gazdă găteşte apoi asistat de ceilalţi doi. El poate cere ajutorul adversarilor la diferite etape ale reţetei şi îi poate învăţa diferite „trucuri” culinare personale.

Maestrul bucătar Horia Vîrlan a bătut ţara în lung şi în lat pentru a găsi cea mai bună reţetă tradiţională şi ne spune: “În primul rând, Alega reţeta naţională este altă mâncare de peşte, ca să rămânem în domeniu: concurs, dar nu atât între cei care gătesc, ci între reţetele lor. Care reţete, musai, trebuie să fie tradiţionale, să reprezinte zona, locul unde s-a născut fiecare concurent. În fiecare episod, vom avea trei concurenţi din zone diferite ale ţării, toţi pasionaţi de gătit, dar nu bucătari profesionişti. Ei vor găti pe rând, fiecare acasă la el şi asistat de ceilalţi doi, care la final, după degustare, îi notează preparatele. Voi puncta şi eu ce voi gusta - am dreptul meu de veto!, iar în final va fi o singură reţetă câştigătoare - reţeta natională a episodului. Dincolo de reţete, vom descoperi, sau mai bine zis vom redescoperi cât de frumoasă e ţara asta a noastră, câte locuri sunt de văzut şi câţi oameni minunaţi duc mai departe obiceiuri şi meşteşuguri de altădată. Şi adevărat vă zic: vom avea mult de călătorit, de admirat şi de gustat.”

Alege reţeta naţională se vede la Prima TV, din 9 octombrie, de la ora 20.30 şi din 16 octombrie, în fiecare vineri, de la ora 20.00.

Video aici: si aici

Alte informaţii despre Alege reţeta naţională se găsesc pe Facebook

viewscnt

Din aceeași categorie