“Fii pe fază” şi dă o mână de ajutor!

“Fii pe fază” şi dă o mână de ajutor!
Cristina Aga este concurentă în ediţia de marţi, 8 octombrie, a emisiunii “Fii pe fază!”, de la Prima TV. Tânăra lucrează ca Analist Seviciu Clienţi, are 30 de ani şi este mămica unei fetiţe în vârstă de un an. Micuţa Lucia-Maria a fost un copil dorit, aşteptat cu multă nerăbdare în familia Aga. Născută înainte de termen, fetiţa părea sănătoasă, însă, după două săptămâni de viaţă starea ei s-a înrăutăţit.
 
“I-au aparut pe corp multiple pete cafenii ceea ce a facut-o suspectă de Neurofibromatoza, o boală genetică foarte serioasă, care se manifestă prin apariţia tumorilor în diferite zone sau organe ale corpului, tulburări de creştere, de învăţare sau de somn etc.. A fost diagnosticată cu Pseudoartroza de tibie şi peroneu picior stâng - incurbare pronunţată a gambei stângi - care nu poate fi corectat prea uşor. Piciorul este mai scurt cu aproximativ 2 centimetri şi se poate fractura uşor. Din acest motiv, Lucia se deplaseaza greoi şi poarta non stop o orteza (cu excepţia orelor de somn), care îi protejează piciorul de fracturi pentru moment. Fractura este inevitabilă şi sperăm să se întâmple cât mai târziu, pentru că atunci va trebui facută o operaţie majoră şi destul de invazivă pentru copil (grefă de os, tije prin călcâi sau fixator intern/extern). Problema nu se poate rezolva dintr-o singură operaţie, ci va trebui operată de-a lungul mai multor ani - asta în cazul în care operaţiile nu eşuează şi nu se va cere amputarea gambei. Aceste două afecţiuni sunt rare şi de cele mai multe ori apar împreună. Costurile pentru operaţii sunt foarte ridicate. Prima operaţie care trebuie făcută costă aproximativ 15.000 de Euro, bani pe care ne străduim din răsputeri să-i strângem. Singurul bun al nostru este o maşina destul de veche, care a fost pusă spre vânzare. În curand vom deschide o asociaţie care să îi poarte numele Luciei-Maria şi sperăm ca în timp să putem strânge bani pentru operaţiile şi teste necesare”, povesteşte mama fetiţei. 
 
Lucia este un copil extraordinar de deştept şi sociabil şi, contrar aşteptărilor, stă foarte cuminte la controalele periodice (ortoped, neurolog, genetician şi testele specifice de sânge sau radiologice/ecografice), controale care costă foarte mult şi care, de cele mai multe ori, depăşesc veniturile familiei Aga.
 
Dacă vreţi să o ajutaţi pe micuţa Lucia-Maria, puteţi să luaţi legătura cu mama fetiţei, Cristina Aga, la numărul de telefon 0724.998.524 sau la adresa de e-mail cristina.aga@googlemail.com. Cei care vor să doneze bani o pot face în conturile deschise la ING Bank, pe numele Cristinei Aga.
RON: RO39 INGB 0000 9999 0331 8191
EUR: RO91 INGB 0000 9999 0394 1547
viewscnt

Din aceeași categorie