Airsoft-ul, un sport dezvoltat în pandemie

Airsoft-ul, un sport dezvoltat în pandemie

Sport tot mai popular în ultimii ani în România, airsoft-ul s-a dezvoltat şi mai mult în timp de pandemie. Şi asta pentru că se desfăşoară în aer liber, iar regulile jocului spun că participanţii trebuie să fie mai mereu distanţaţi. Airsoft-ul imită, practic, jocurile video de tip Counter-Strike, motiv pentru care tot mai mulţi tineri sunt atraşi spre acest fel de activitate. Mai mult, costurile pentru cei care vor să practice airsoft-ul şi vor să îşi achiziţioneze un echipament minim sunt extrem de scăzute.

Curaj, fair-play, onoare, camaraderie şi concentrare. Acestea sunt principalele atuuri ale unui jucător de airsoft, dar şi calităţi pe care le poate dobândi oricine se apucă de acest sport. Cu peste 3.000 de practicanţi în toată ţara, airsoft-ul a câştigat tot mai mult teren în ultimii ani, iar acum, în pandemie, s-a dezvoltat chiar mai mult.

Jucătorii se împart în două grupe, armata şi rebelii, iar pe parcursul unui meci poate apărea şi o a treia, mercenarii, pentru a echilibra jocul. Armele folosite sunt replici ale unora reale, iar gloanţele sunt, de fapt, bile din material biodegradabil, pentru a nu afecta natura.

Un meci de airsoft poate dura de la 4-5 ore, până la 24 sau chiar 36 de ore, timp în care jucătorii parcurg zeci de kilometri. Practicarea acestui sport are o mulţime de beneficii, scopul principal fiind de a reduce stresul şi de a combate sedentarismul şi depresia. Datorită nivelului ridicat de adrenalină pe care îl oferă, tot mai mulţi tineri se apucă de airsoft.

La Suceava, pădurile bucovinene sunt spaţiul perfect pentru acest tip de sport, iar jucătorii nu se menajează deloc în timpul confruntărilor. Aici există şi o asociaţie sportivă de airsoft, care are sub aripa sa mai bine de 60 de sportivi.

Oricine se poate apuca de acest sport, indiferent de ocupaţia pe care o are. Nici vârsta nu este un impediment. Tinerii care nu au împlinit încă 18 ani, se pot înscrie cu un acord scris din partea părinţilor.

Pentru a se apuca de acest sport, un debutant trebuie se investească cel puţin 500 de lei pentru un echipament minim necesar. Cu timpul, pentru cei mai pasionaţi şi cu experienţă, sumele pot ajunge la mii de lei. Jucătorii spun, însă, că merită absolut fiecare leu pentru acest sport care este despre unitate, despre prietenie şi chiar şi despre Dumnezeu.

viewscnt

Din aceeași categorie