Alimente interzise in bolile de ficat

Alimente interzise in bolile de ficat

Oboseala cronică, infecţiile frecvente, constipaţia, pungile de sub ochi sau problemele menstruale pot fi semne că ficatul „nu se simte bine". Este momentul unor măsuri radicale în privinţa alimentaţiei.

Ficatul este o adevărată uzină care ne ajută să scăpăm de substanţele toxice din organism. El curăţă şi detoxifică aproape doi litri de sânge în fiecare minut. Tot el are rolul important de prevenire a bolilor şi, atunci când funcţionează normal, stochează vitamine şi produce proteine.

De cele mai multe ori, bolile ficatului survin în urma unei alimentaţii nesănătoase (excese ale unor produse alimentare toxice).

Dacă vrei să te fereşti de bolile de ficat sau să nu le agravezi pe cele existente, îţi prezentăm o listă cu alimentele interzise!

Alimente interzise în bolile de ficat - alimente bogate în colesterol

Printre alimentele interzise în bolile de ficat se numără cele bogate în colesterol, precum carnea roşie, creveţii, margarina, maioneza, untul, frişca şi gălbenuşul de ou. Acestea au un risc ridicat de a provoca boli de ficat. Medicii recomandă reducerea consumului de astfel de produse. Le poţi înlocui însă, cu încredere, cu cereale integrale, fructe şi legume.

Alimente interzise în bolile de ficat - alimentele de tip fast-food

Tot printre alimentele periculoase pentru ficat se numără cele de tip fast-food. Produsele de tip fast-food sunt pline de calorii, conţin foarte mult sodiu, iar consumate frecvent duc la o acumulare de grăsime în ficat. Din această cauză, acest organ se îmbolnăveşte din cauza suprasaturării de grăsimi pe care trebuie să le proceseze.

Alimente interzise în bolile de ficat - dulciurile şi produsele bogate în sodiu

Şi zahărul se numără printre alimentele periculoase pentru ficat. De asemenea, băuturile răcoritoare şi dulciurile sunt alimente periculoase pentru ficat. Toate acestea pot provoca boli grave de ficat, precum fibroza hepatică.

Pe de altă parte, şi produsele bogate în sodiu sunt alimente periculoase pentru ficat şi ar fi bine să le eviţi atunci când acest lucru este posibil. De exemplu, sarea conţine sodiu. Specialiştii atrag atenţia că un ficat deteriorat nu reuşeşte să proceseze complet această substanţă, potrivit clicksanatate.ro.

De asemenea, specialiştii îţi recomandă să renunţi la produsele care conţin aditivi alimentari, acestea fiind alimente periculoase pentru ficat. Fie că este vorba de coloranţi ori conservanţi, aceşti aditivi prelungesc procesul de detoxifiere din ficat.

viewscnt

Din aceeași categorie